Recenze: NA DNĚ (Megan Hart)

Na dně s Megan Hart


"Ahoj." Stiskne mi prsty. "Já jsem Joe Wilder." 
"Ahoj, Joe," řeknu já a sebevědomě dodám: "Já jsem Sadie." 





Anotace: 
Vedle Sadie Danningové, vypravěčky tohoto vzrušujícího příběhu, jednoho dne usedne na lavičku Joe. Ale nejen to – během jejich krátkého setkání jí začne vyprávět svůj příběh. Milostný příběh. O vášni. O sexu. O mnoha ženách, se kterými strávil noc.
Dva roky se pak Joe a Sadie pravidelně setkávají. Sadie toho o něm velmi málo - a zároveň až příliš mnoho. Ona sama je vdaná a její manžel je ochrnutý, takže jejich intimní život je bolestně prázdný. A právě tenhle její hlad tiší Joe svým vyprávěním o vášnivém sexu, pomáhá jí unikat z bezútěšného světa péče o nemocného…
Jakkoliv temný a neradostný je příběh tohoto zvláštního trojúhelníku, nemusí špatně skončit – a my můžeme objevit a uvědomit si věci, které bychom možná nikdy nečekali…

Nakladatelství: Metafora
Rok vydání: 2012
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy
Orig. název: Broken

Tato kniha je erotický román. Dá se to poznat podle toho, kolik v ní je sexuálních scén a slov označujících mužské i ženské pohlavní orgány. Ale i přesto všechno šťouchání, dloubání a sténání je to opravdu velmi dobrý román, který má svůj základ, myšlenku, cíl a jitří emoce.

Hlavní hrdinka a vypravěčka knihy je Sadie, psycholožka, která má těžký život. Stará se o svého milovaného manžela, jež je upoutaný na postel bez možnosti pohybu. Jediné, co je mu po nehodě dovoleno, je pohyb hlavou. Své tělo téměř nevnímá až na nepřestávající bolesti. Sadie je velice silná žena, která chodí do svého zaměstnání a domu s úsměvem, ale přece jen to na ni padá. Útěk od bolestného světa jí zprostředkovává muž jménem Joe, se kterým se setkává na lavičce a on jí vypráví každý měsíc svůj nový příběh...

Stále si nejsem jistá, jestli se mi libí, že příběhy jsou vyprávěny jakoby z pohledu těch žen, ale rozhodně to není nic, co by obtěžovalo. Spíše jsem chtěla poznat Joa. Je to zvláštností knihy a převážná část erotiky se tak v knize odehrává díky onomu muži, kterého postupem času poznáváme.

Podle mého má autorka velmi dobře vytvořené charaktery a opravdu se mi líbí, jak do sebe zapadají a odklánějí se přesně ve chvíli, kdy je potřeba. Nebylo tam nic, co by mě rušilo, snad až na to, že jsem čekala trochu víc emocí, když se Sadie život změní.

Spolu se Sadie jsem prožívala její útrpný život, starost o manžela a Joe byl únik. Ačkoliv někdy jsem se až červenala, jak uličnicky se chvástal. Oblíbila jsem si ho, jak jen to u sukničkářů jde. Zda-li je v něm něco víc než jen poplašené hormony? Tak to nechci prozradit. Rozhodně vyplatí si knihu přečíst, nechat se zlákat erotikou (případně ji přeskočit, když se budete červenat) a prožívat emocionální zápřah, který pro své čtenářky Megan připravila.

Ještě pořád váhate nad tímto erotickým románem? Neváhejte. Kdyby ta kniha byla Joe, už máte kalhotky u kotníků a on se vřele usmívá. A proto buďte odvážné, vyplatí se, protože tohle není obyčejný erotický román. ,o)

Knižní obálka: 
Erotická obálka. Nic jiného jsem nečekala, ale je to trochu škoda, protože v románu je mnohem víc, než jen ta erotika.

2 komentáře:

  1. Anotace téhle knihy se mi hodně líbí. Jen se bojím, aby tam té erotiky nebylo až přehnaně moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je těžké povědět. Je to prakticky erotická kniha, ale střídá se to. Vyprávění hlavního hrdiny o erotice a její život, který je o mnoho složitější. Takže pár erotikckých příběhů tam je...

      Vymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.