Recenze: NĚŽNÝ VÁLEČNÍK (Johanna Lindseyová)

Romantika s mimozemšťanem


"Ty mi můj dosavadní život chceš rozcupovat na kousky a myslíš si, že to budu považovat za dobrodružství?" 




Anotace: 
Brittany Callaghanová neměla do svých osmadvaceti let velké štěstí na muže, hlavně kvůli své mimořádné výšce, přestože její spolubydlící se jí neustále snaží najít vhodného partnera. Není tedy divu, že Brittany naprosto okouzlí přes dva metry vysoký mladý muž s plavou hřívou, zlatavou pletí a vypracovanými svaly. Netuší však, že se zamilovala do mimozemšťana pocházejícího z planety vzdálené od Země několik světelných let. Považuje ho pouze za cizince a později za účastníka jakéhosi nesmyslného projektu. Jak může dopadnout setkání dvou lidí naprosto rozdílných kultur? Najde Brittany trvalou lásku, jaká pro ni na Zemi nebyla? 

Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2004
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy
Orig. název: Heart of a warrior
Ze série: Ly-San-Ter (3)

NĚŽNÝ VÁLEČNÍK není zrovna typická kniha, po které obvykle sáhnu, ale bylo to líbivé. Neurazilo to, i když mi trochu vadil nedostatek fantazie, který autorka má. Ta mimozemská civilizace, zvířata v ní byla trochu křečovitá a místy to zavánělo kýčem, jako by autorka neměla nic lepšího, co by tam vložila. 




Děj byl ze začátku velmi lehký, jako by o žádný sci-fi román ani nešlo. Všechno vzalo grády, až když dorazili na jinou planetu. Ale do té doby to bylo poklidné moře, dosti romantické, protože 

Dalden je skutečný válečník a mně se líbilo, jak se dokáže o ženu postarat. Prostě takový správný chlapík, nebo spíše díky své velikosti správný chlap, který na Brittany rozhodně udělal dojem. 
Brittany autorka vylíčila hned v prvních stránkách a celkem dostačujícím způsobem. Nejspíš by mě to i nudilo, kdybych nebyla zvědavá na pokračování děje. 

Nejhezčí chvíle, které se autorce podařily popsat moc hezky, zažívá čtenářka společně s Brittany. Jde o první přiblížení se k Daldenovi, který působí ze začátku komickým dojmem. Nezná náš jazyk, nezná zvyky, ani věci. Ve všem mu radí Martha, na kterou zprvu Brittany trochu žárlí, což vyznívá legračně a sami se dovíte proč. Daldenovi totiž Martha radí až z vesmírné lodě a trpělivě ho navádí, i když občas zaštěká, což je vtipné. Takové ty dohady mezi vesmírnou lodí a Daldenem byly odpočinkové a úsměvné. 

Dalden má vážné poslání. Na zem unikli zloději s technikou, která by mohla ovládnout celý náš svět, pokud by se k tomu postavili chytře. No, jestli to mělo být nebezpečné, tak jen chvilku. Pro Daldena bylo celkem jednoduché vyřešit ten problém za pomoci Brittany a Marthy. 

Sladké je, že si poté bere Brittany domů. Ona stále nedůvěřuje, že se jedná o mimozemskou civilizaci, kam ji její milý táhne... No, je natolik nedůvěřivá, až mi to chvílemi lezlo i na nervy a říkala jsem si, že už by to prostě vidět opravdu měla... Nebudu prozrazovat všechno, teprve na oné cizí planetě se začne vážněji řešit jejich vztah, který je zřejmě cílem knihy. 

Pokud máte rádi vztahové knihy, které nejsou moc na přemýšlení a obsahují romantiku a sci-fi, tak myslím, že Vás Něžný válečník rozhodně nezklame. :o)

Knižní obálka: 
Zvláštní obálka pro zvláštní knihu. Netuším, jestli se mi líbí nebo mi přijde jen zajímavá. :o))


Další díly ze série, které u nás podle všeho ale nevyšly: 




Originální obálka: 





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.