Recenze: SHADOWS (Jennifer L. Armentrout)

Když se člověk zamiluje do mimozemšťana...


Srdcervoucí vzlyky trápily její štíhlé tělo a třásly jím. Ten zvuk zlomil jeho srdce. Pořád se měnila do a z její přirozené formy, rozpadající se v jeho náručí.



Anotace: 
To poslední, co Dawson Black čekal, byla Bethany Williams. Pro Luxeny - mimozemské formy života - na Zemi, jsou lidské dívky … no, jen zábava. Luxeni musejí svojí pravou identitu držet v tajnosti, a proto zamilovat se do jedné z nich, by bylo prostě šílenství. = Nebezpečné. Lákavé. Neodolatelné. Bethany nemůže zapřít to okamžité spojení mezi ní a Dawsonem. Kluci nejsou komplikace, po které by zrovna toužila, ale od něj se prostě nemůže držet dál. Kdykoliv se jejich pohledy setkají, pohltí ji. = Uchvácená. Vábená. Milovaná. Dawson má ale tajemství, které změní celý její život … a zároveň ji uvrhne do nebezpečí. On ale není schopen přestat riskovat úplně všechno pro jednu lidskou dívku. Jejich osud je nevyhnutelný stejně jako jejich láska.


SHADOWS. Rozhodně čekejte sci-fi příběh s notnou dávkou romantiky a dobrodružství, ve světě, který autorka vytvořila velmi hezky. Je pravda, že fantazie a originalita v této knize rozhodně nechybí a jako prvotina, novela k sérii Lux, je to velmi povedená četba. 

Dawson je mimožemšťan, pro kterého náš svět skýtá spousty nebezpečí. Nejhorší je asi Arum, další mimozemský druh, se kterým Luxeni bojují. A jako další je člověk, protože lidi jsou zvířata a vědět, že jsou mezi námi mimozemšťané, by pro druh Lux nedopadlo dobře. A i přesto se zamiluje do Bethany, lidské dívky, před kterou musí skrývat to, čím ve skutečnosti je... A nebo nemusí? 

Uznávám, že ačkoliv je to krátké, tak myslím, že jsem to skutečně zhltla jako malinu, pomazlila se s charaktery, které nijak neutrpěly. Na rozdíl od další tvorby, kterou autorka má, mi tohle nepřišlo až tak přílišně přeslazené, že by se to nedalo číst. Ba naopak mi to celkem vyhovovalo. Spolu s tou akcí, která v příběhu byla, šlo o vyvážený příběh. 

Pokud se rozhodnete číst sérii Lux, tak bez této novely budete v prvním díle o to víc překvapeni. Já se nejdříve vrhla na jedničku a až po dočtení na Shadows, takže to pro mě bylo jedno velké překvapení. Ale ani tak si myslím, že o zázraky nebude nouze. :o)

Tato kniha je takovým malým ohňostrojem před tím, než nastoupí na scénu ten pravý, všepohlcující požár, jež můžete čekat v pokračování. Navnadila jsem Vás? Pak věřím, že se Vám kniha bude líbit. :o) Pokud si myslíte, že tuto autorku neznáte, tak píše i pod pseudonymem J. Lynn. ,o)

Knižní obálka: 
No, páni, ta je ale lákavé, že? Není divu, že jsem si příběh toužila přečíst. :o))

Další knihy ze série Lux: 

    


    


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.