Recenze: ZÁMĚNA (Nika Peas)

Vkusná romantika od české autorky


„Voníš jako louka plná květin. Jsi sladká a okouzlující. Jsi moje malá víla, kterou jsem si vysnil.“




Anotace: 
Drobná překladatelka Vivien se celý život řídila chladnou logikou a práci prokládala péčí o svou jedinou žijící příbuznou. Když se však dostane do neřešitelné situace a musí zaplatit babičce operaci v soukromém sanatoriu, sáhne po zoufalém řešení – kývne na nabídku svého současného šéfa. Za jednu noc vášně italský boháč Matteo zaplatí Vivien, kolik si řekne. Výčitkami zkoušená dívka polkne stud, téměř nulové zkušenosti v oblasti lásky a s myšlenkou, že všechno pro svou babičku vydrží, vkročí do hotelového pokoje. Netuší, že jedna noc ji celou změní. Že milenec skrytý tmou bude na její tělo hrát jako na vzácný nástroj. Ráno odchází z hotelu se zasněným úsměvem – zaplatí za babiččin pobyt a navíc prožila nádherné milování. Vášní omámenýma očima sleduje Mattea a ignoruje žhavý pohled jeho obchodního partnera Ryana. Vysoký svalnatý skot skřípe zuby žárlivostí. Jak má říct té křehké blonďaté víle, že pomocí intrik a lží vyměnil schůzky a obelhal Mattea. Ale hlavně, že to byl on, kdo se celou noc žhavě miloval s Vivien? A jak zařídí, aby ještě jednou svíral v náručí svůdné tělo plaché Vivien?

Nakladatelství: MEDIAPLEX s. r. o. 
Rok vydání: 2012
Žánr: Literatura česká, Romány pro ženy
Ze série: Tetralogie bratří Maclachlanů (1)

Oddechová kniha se zajímavou zápletkou. Prakticky jde o červenou knihovnu, ale zas mi to nepřišlo tolik přeplácané. Celkem střídmě napsané a ne erotika na každé stránce, jako v některých knihách.

Jde o prostředí boháčů, kde se mladá Vivien ocitá. Je to celkem přijatelná hrdinka, necítila jsem žádné negativní emoce a to mě občas hlavní hrdinky pěkně štvou, tak tahle byla v pořádku. :o))
Mužští vás v této knize obtěžovat a štvát budou, ale je to tím správným způsobem. Zajišťuje to kouzlo a chtivost číst dál, takže u knihy neusnete, i když je to oddechová četba.

Osobně mě překvapilo, že autorka je češka a bezproblému si tohle téma přisvojila a omotala kolem prstu tak, že pomalu není, co vytknout. Až na některé ty výrazy. U těch jsem se buď musela smát nebo protáčet oči, ale ani to kouzlo knihy nezkazilo.

Vím, že kniha má pokračování, ale popravdě se obávám, že by mě autorka ničím nepřekvapila a bylo by to zas o tom samém. Což není špatné, pokud máte tento žánr rádi. Já dávám přednost něčemu jinému, takže jsem se do toho raději nepouštěla, aby se mi příjemný pocit po dočtení Záměny nevypařil.

Podle všeho Záměna vyšla pouze jako e-book, což je škoda. Mnohem horší knihy vycházejí knižně (chudáci stromy), takže já jsem toho názoru, že tohle by se klidně mohlo produkovat i na papír a nikomu by to neuškodilo. Pro milovníky červené knihovny je to rozhodně jedna z lepších knih, která neurazí, pobaví a zláká.

Knižní obálka: 
Je opravdu provokativní, že? No, myslím, že je to dobře. Obzvláštňuje ji to, takže proč ne. :o))

Pokračování série: 





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.