Recenze: NYMFOMANKY Z ROCKY FLATS (Mario Acevedo)

Detektivka se zavádějícím názvem


Neexistoval žádný výukový program, jak se stát dobrým upírem. Dokonce ani dálkové kurzy. Všechno jsem se naučil takříkajíc za pochodu. 


    


Anotace: 
Felix Gomez byl nasazen jako americký voják do bojů v Iráku. Při jedné nešťastné operaci způsobil smrt několika nevinných Iráčanů, mezi nimi i malého děvčátka. Výčitky svědomí ho pronásledovaly tak neodbytně, že začal zoufale toužit po trestu, kterým by odčinil svůj omyl a dosáhl odpuštění. Místo toho ho potkalo hrůzostrašné prokletí – kousnutí tajemného cizince z něj udělalo nemrtvého, který nemůže skoncovat se svými vzpomínkami. V civilu se Felix živí jako soukromé očko, o to více ho překvapí pozvání do střeženého areálu ministerstva energetiky, který každý zná jako Ústav pro environmentální technologie Rocky Flats. Ještě nedávno celé zařízení sloužilo k jinému účelu, a sice k vývoji jaderných zbraní. Nyní se ústavem šíří prapodivné infekce, která z nakažených zaměstnankyň dělá neukojitelné nymfomanky. Přijde upír na kloub celé té choulostivé záhadě? A neriskuje tím příliš? Kdo je vlastně lovec a kdo kořist? 

Nakladatelství: Levné knihy
Rok vydání: 2011
Žánr: Sci-fi a fantasy
Orig. název: The Nymphos of Rocky Flats
Ze série: Felix Gomez (1)


Tak musím říct, že název je dosti zavádějící. Očekávala jsem totiž úplně něco jiného. Takovou upíří červenou knihovnu, ovšem tady nic takového nebylo. Snad jen trochu romantiky, kterou to autor opepřil. Jinak však jde o sci-fi detektivku, které vévodí upír Felix Gomez. 

Je to celkem sympatická postava, která však nějak zvlášt neosloví. Kniha je totiž průměrná a nic velkolepého v ní nehledejte. Ale musím uznat, že některé obraty v ději se mi docela líbily. Bylo to čtivě napsáno a pátrat s Felixem bylo fajn. Byl zvláštní a díky tomu trochu okouzlující. 

Jako bonus jsou Felixovy vzpomínky z válečného prostředí, které ho prakticky mučí a týrají. 

Musím přiznat, že kniha neurazí. Čte se snadno, ale zázraky od ní nečekejte. Přece jen většina z nás si tuto knihu zakoupila v Levných knihách za nějakých devět korun. Co bychom potom také chtěli za zázraky. ,o))

Co mi na tom vadí nejvíc je asi ten název, který prostě čtenáře nabudí na něco úplně jiného. ,o)) Nutno dodat, že ani obálka čtenáře tak nějak nenasměruje správným směrem. Spíše to vypadá, jako by šlo o další román autorky Alexandry Ivyové. Ovšem originální obálky se mi moc líbí, přijdou mi zvláštní a kreativní. 

V České republice vyšel ze série Felix Gomez pouze první díl. Ovšem autor má na triku dalších pět pokračování, které si můžete přečíst v anglickém jazyce.

Knižní obálka: 
Jak už jsem psala, tak zavádějící a myslím, že se ani nějak k ději nehodí...


Pokračování série: 


Jako první vyšla novela: 



A zde jsou následující díly po Nymfomankách z Rocky Flats: 

   


       






Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.