Recenze: PROBUZENÝ MILENEC (J. R. Ward)

Hrůzný příběh Zsadist a Belly


"Ona neví, co chce. Přichází z pekla." 


   

Anotace: 
Zsadist je jedním z šesti upírských bojovníků Bratrstva černé dýky bránícího svou rasu před neúprosnými nepřáteli. Nosí ve své duši temnou minulost plnou utrpení a pokoření, která v něm vyvolává neuhasitelnou zuřivost. Je znám svými strašnými činy a jeho divokosti se obávají jak lidé, tak upíři. Hněv je jeho jediným druhem a hrůza vášní – dokud neosvobodí krásnou dívku z nepřátelských rukou.
Bellu okamžitě uchvátí Zsadistova nespoutaná síla. Oba v sobě nalézají zalíbení, ale bojovníkova touha po pomstě dívčdíliným mučitelům jej přivádí k šílenství. Proto musí Bella pomoci jeho utrápené duši a najít cestu ke společné budoucnosti. 

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2010
Žánr: Sci-fi a fantasy, Romány pro ženy
Ze série: Bratrstvo černé dýky (3)
Orig. název: Lover Awakened




Kniha plná temnoty Zsadistovi duše pokračuje prakticky tam, kde druhý díl skončil - Bella je stále ve spárech pana O, který s ní zachází se vší krutostí. Zsadist se z té reality, ve které je Bella uvězněná a mučená šílencem, může zbláznit.

Poznáváme Zsadistovu minulost tak surově a otevřeně, až to chvílemi opravdu nahání husí kůži. Rozhodně nic pro slabé povahy. Autorka si nebrala servítky v ničem a nestyděla se vylíčit absolutně nic. Od nahoty duše a těla až přes sexuální praktiky... Zsadist totiž neměl jen tak nějakou minulost, ale byl obětí.

Díl je dosti nostalgický a to z mnoha důvodů. Co je tam unikátní je trojúhelník - Bella, Zsadist a Phury, který je zastánce celibátu, ale Bella, která má zájem o jeho bratra, ho velmi zaujme a to především jako žena.

Také se i nadále rozebírá příběh Butche, bývalého detektiva, který se z dobrých důvodů stal spolubydlícím Vishouse. Butch je chlápek s dobrým srdcem, které prahne po Marise, bývalé samotného krále...

Tento zákeřný příběh má v sobě několik silných okamžiků, které vyvolávají ty správné emoce. Autorka se s každým dílem zlepšuje, takže společnost už je zas o něco domyšlenější a charaktery postav vytříbenější. Čtenář jen žasne, jak nádherně to autorka dokáže všechnou skoulet, být vtipná, upřímná a ještě do všech narvat dostatek emocí, aby čtenáři udělal žaludek salto mortale. Neuvěřitelný čtenářský zážitek, který popisuje nejhrůznější minulost střídající se s romantikou. :o)

Rovněž se autorka dál zabývá Johnem Matthewem, kterého jsem si naprosto oblíbila, takže si nemohu stěžovat. John spolu s Qhuinnem a Blayem jsou téměř v každém díle, protože jejich osudy také čekají na své ztvárnění a o to víc si na ně čtenář zvykne a oblíbí si je. Od Ward je to skvělý tah a navíc umí dokonale napínat. Opravdu smekám. :o)

Knižní obálka: 
Tak tato se docela povedla. Není až tak pospojovaná s něčím dalším, navíc to ukazuje Zsadista, i když ne přímo. Ten dlouhý kabát nosí spíše Rhage, než Zsadist, ale tak... i to se dá přehlédnout. :o))

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.