Recenze: MILENEC Z TEMNOT (J. R. Ward)

Milostný příběh Wratha a Beth


Dvoumetrová Wrathova postava zahalená v kůži totiž ztělesňuje čirý děs. Dlouhé černé vlasy mu spadají do obličeje, panoramatické sluneční brýle ukrývají oči, které ještě nikdo nikdy nespatřil. V ramenou je dvakrát mohutnější než většina upírů a pohybuje se s cílevědomostí lovící šelmy. Tvář nesoucí jak ušlechtilé, tak drsné rysy prozrazuje vládce, jímž se narodil, i vojáka, jímž se stal řízením osudu. Zlověstná vlna, která se teď vzdouvá před ním, je dostatečně výmluvnou vizitkou jeho osobnosti. Jakmile Darius pocítil závan chladné nenávisti, zvedl láhev s pivem a dlouze se napil.
V duchu se modlil za to, aby jeho jednání bylo správné.



   


Anotace: 
Úvodní román slavného cyklu představuje tajné bratrstvo šesti upírských bojovníků, ochránců svého rodu. Ti ve skrytu noci vedou nekonečnou a neúprosnou válku se svými odvěkými nepřáteli o svá území v Caldwellu. Nejkrvežíznivějším z nich je vůdce bratrstva, Wrath, který touží odplatit dávnou vraždu svých rodičů. Avšak když jeden z jeho nejstatečnějších bojovníků padne a zanechá po sobě nevlastní dceru, musí za ni Wrath převzít zodpovědnost. Zavede ji do světa neživých, o němž dosud neměla tušení, do světa smyslnosti, o níž se ji nesnilo ani v nejdivočejších snech. Dvoumetrová Wrathova postava zahalená v kůži ztělesňuje čirý děs. Dlouhé černé vlasy spadající doprostřed čela, oči, jež nikdy nikdo nespatřil, ukryté pod tmavými brýlemi. Ramena dvakrát širší, než má většina mužů. 

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2010
Žánr: Sci-fy a fantasy, Romány pro ženy
Ze série: Bratrstvo černé dýky (1)
Orig. název: Dark Lover

Kniha nás zavádí do světa, kde existují velice originální upíři, modlící se ke Stvořitelce a podléhající svému králi, který ovšem se vzdal koruny a raději s bandou obrovských upírů běhá ulicemi a snaží se svou rasu ochránit před Vyhlazovací společností. Tu stvořil sám Omega, něco jako ďábel a vyrábí z lidí své loutky, které mu slouží. Upíři je přezdívají Bezduchými a jakmile nějakého spatří, buďto berou nohy na ramena a nebo jim běží vstříc s černou dýkou v dlani jako muži z Bratrstva.

Pilotní román vypovídá o Wrathovi. Jednomu z nejhorších a nejděsivěji vypadajích upírů, kteří kdy chodili po zemi. Každý se mu straní a dokonce i jeho bratři z Bratrstva si moc dobře uvědomují, že není radno si s ním zahrávat. Ten upír takřka postrádá emoce, ovšem jakmile spatří Beth, Dariovu dceru, je ztracen.

Je pravda, že první díl ještě není tolik vypilován jako ty další. Všechno ještě není tak dokonalé, protože autorka zřejmě ten svět neměla tak domyšlený a nejspíš nepočítala ani s tím, že Bratrstvo černé dýky bude mít přes třináct dílů (dokonce v ČR vychází i čtrnáctý). Podle všeho měla smlouvu jen na tři a tak tomu nedávala tolik, ale s každou knihou svět více a více dokresluje k dokonalosti.

Wrath je... napsat, že je to sympaťák a oblíbíte si ho je teda pěkná hloupost. Je to pořádný vrčící a věčně nadávající uzel nervů, který je okouzlující a stejnou dávkou i rozčilující. Je pravda, že je to chlapík s notnou dávkou sexappealu, takže spousta čtenářek podléhá možná dříve, než Beth, ale je v něm něco mnohem víc. Líbí se mi, že Wrath má svůj příběh, své bolístky a noční můry stejně jako každý z Bratrstva. Rozhodně není dokonalý, je to prostě  chlap. :o))

Beth je novinářka, takže zvídavá a sebevědomá žena. Nic naivního a hloupého. Jako hrdinka mi sedla.

Jako další je Butch, detektiv, který má pro strach uděláno a v hrudi mu bije zlaté srdce. Pokud mohu předbíhat, tak o něm je čtvrtá kniha série. Pokud si ho oblíbíte, dočkáte se i jeho příběhu.

A setkáváme se i s ostatními členy Bratrstva... Rhage si člověk zapamatuje a to je dobře, o něm je druhá kniha, jedna z nejlepších ze série. ,o)

Příběh Wratha a Beth je o lásce. Jak jinak. V knize najdete romantiku, o kterou se Wrath snaží. Napětí a vzrušení. Erotické chvilky, kterých je tam poměrně dost, ale proč se divit, jde o červenou knihovnu. Ovšem nenudí to a neurazí.

Líbí se mi styl psaní, který autorka má. Používá dost často nadsázku. Kupříkladu: Měl penis velikosti baseballové pálky. Byl stavěný jako cihlová stodola.

A umí psát ty mužské charaktery opravdu dobře. V těchto knihách není bezduchá erotika nebo obyčejná romantika. Knihy mají svůj vlastní cíl, psychologii a dokáží se do postav vcítit. V některých knihách série je to vidět více, v jiných méně, ale je to tam a proto jsem si tuto sérii oblíbila.

Mimo těch životních příběhů jednotlivých bojovníků je v knize také dost hrubosti a násilí. Autorka se nebojí zabřednout i do extrémních témat a provést Vás bahnem. Protože každý bojovník zažil něco jiného a každý má své osobní peklo. Někdy je to docela síla. Wrath má také své bolístky a není nad to je s Beth objevovat.

Upřímně se mi kniha moc líbila, ale díky tomu, že ještě není tak dokonale zpracovaný ten svět, který tak zbožňuji, ji házím tak na druhé místo knih ze série. Na prvním místě se drží jiné díly z Bratrstva, které Ward napsala.

Máte však chuť na odpočinkovou četbu, která má hlavu a patu, romantiku i naději, nějakou tu psychologii a cíl, tak bych rozhodně neváhala, protože autorka o tom psát umí a hlavně... dokáže převést na papír úžasný svět, ze kterého jen tak neodejdete. :o)

Knižní obálka:
Musím uznat, že obálky této série v ČR jsou naprosto šílené. Groteskní vůči obsahu a bohužel díky tomu knihy vypadají na béčkovou červenou knihovnu. Nenechte se odradit, protože uvnitř je kvalitní čtivo, které zaujme a nepustí. ,o)


Další knihy ze série: 

  


   


     


       



Knižní trailer






Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.