Recenze: MILENEC Z VĚČNOSTI (J. R. Ward)

Vášnivý příběh Rhagea a Mary


Mluv. Chci slyšet tvůj hlas.
Řekni něco. Prostě to opakuj pořád dokola.


 


Anotace: 
Autorka se vrací do stínů Caldwellu, aby vyprávěla čtenářům další dobrodružství členů bratrstva. Tentokrát se středem děje stává Rhage, nejlepší bojovník mezi upíry a nejnenasytnější milenec. Rhage byl proklet a v duši mu zuří démon, který jej činí nebezpečným pro všechny v jeho okolí. O to větší starost chová o smrtelnou dívku Mary, vrženou do světa upírů a svěřenou v jeho péči, o níž ví, že je k němu přitahována stejně intenzivně, jako on k ní. 


Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2010
Žánr: Sci-fi a Fantasy, Romány pro ženy
Ze série: Bratrstvo černé dýky (2)
Orig. název: Lover Eternal




Nádherný druhý díl série, který je mezi čtenářkami hodně známý. Hlavní hrdina Rhage si totiž dokáže získat každou... :o)

Rhage, přezdívaný Hollywood, je nejkrásnější mužský z Bratrstva. Je to také obrovský svůdník, který je díky svým úspěchům u žen znám v celé rase. Na kterou se podívá, tak tu také získá. Ovšem tento vtipálek je prokletý samotnou Stvořitelkou a není pro něj snadné vypořádat se s tím, že je prakticky nevybuchlá bomba, která může komukoliv ublížit.

Mary je bojovnice. Ze všech sil bojuje o život a neustává, ani když jí tělo zachvátí leukémie. Snaží se držet nohama na zemi a nepodléhat žádným pohádkám. Když se setká s Rhagem, je z něj trochu na větvi, protože jak o sobě ví, je průměrně hezká ženská. Nic nádherného, zatímco on... je dokonalý.

V tomto příběhu je naprosto úžasné, jak se Rhage snaží získat ženu, která mu nedá spát a ona ho považuje za dobrého přítele a vůbec mu na ten med nesedá. Je to děj plný vášnivé romantiky a lásky smrtícího bojovníka.

Mimo to se zde odehrává dějová linka Bezduchých. Ta je dost brutální. Bezduší jsou vynalézavější čím dál víc a boj běsní naplno.

Také se na scéně objevuje John Matthew, němý chlapec, který má velký sen... Stát se konečně mužem, pořádným, obrovským válečníkem. A díky Mary se dostává k Bratrstvu, které si s ním poradí. Sirotek John tak nachází něco, co nikdy neměl. Je to dojemné. Johna jsem si oblíbila a jsem ráda, že se objevuje téměř každé knize se svými přáteli - Qhuinnem a Blaylockem.

A také se dozvídáme o Belle, která tajně sní o nejhorším z Bratrstva. Zsadist je pro rasu temnou skvrnou bratrstva, je to démon v upíří kůži. Hrůzný zjev jen doplňuje jeho zuřivou nenávistnou povahu k ženám a všechny ty povídačky, které o něm kolují... Pravdu o Zsadistovi se dozvídáme ve třetí knize a to tedy stojí za to!

Rhageův příběh je opravdu pochoutka. Svůdník, který nemá konkurenci, si získá snad každého čtenáře svou prostořekostí, dobrým srdcem a tajemstvím, ze kterého je on sám naprosto nešťastný.

Kniha je strhující, nelze se od ní odtrhnout. Přečteno jedním dechem a to několikrát. To asi vypovídá o všem. :o)) Pověděla bych Vám víc, ale nechci zkazit žádné tajemství. Jako všechny díly ze série, i tato má své vlastní kouzlo, psychologie a charaktery postav jsou překvapivé. Nejde o bezduchou četbu, ačkoliv obálka o tom vypovídá, tak podle mě jde o opravdu kvalitní román pro ženy s upíří tématikou.

Knižní obálka: 
Tak ujde. Mužský na hlavní stránce je moc pěkný, k tomu za ním to vypadá jako svatyně nebo možná vstup do domu bratrstva... takže ano, dá se to. Je to celkem hezká obálka. 

Knižní trailer



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.