Proč je někdy kniha lepší než chlap?

Zkrátka kniha je asi nejlepší prostředek, jak se bezpečně a bezbolestně zamilovat v dnešní době a předejít zklamáním. Platonická láska vzniká i při čtení, když se Vám pod kůži zaryje nějaká extra postava, která Vám sedne na míru. A já osobně dokážu cítit i ty motýlky v břiše, jako bych byla zas na první schůzce (mému manželovi ani slovo! XD). Ale v dnešní době najít chlapa není jen tak, říkala mi kamarádka. A pokud už chlapa máte a občas schází to vzrušení, tak najít si milence, prý taky není snadné, říkala mi druhá kamarádka. Já osobně dávám přednost věrnosti, takže když mám chuť si zahřešit, otevírám knihy od J. R. Ward, kde je téměř stoprocentní šance, že se zamiluju jako puberťačka a manžel to vezme, žárlit bude jenom trošililinku. :o))





Takže proč je někdy kniha nejlepší chlap?


1
Kniha nám nezlomí srdce. (I když některé autorky jsou nelidské a naše milované hrdiny trápí o sto šest)

2
Kniha nás také nenakazí žádnou pohlavní nemocí, když už čteme nějakou erotickou četbu. 

3
Kniha nám neodejde s jinou knihou, zatímco se k ní otočíme zády. 

4
Kniha nechce, abychom jí dokázovali svou lásku jakýmkoliv nemožným způsobem od uvaření oblíbeného jídla po polohu, ze které nás ještě týden bolí záda, až do sledování sportovního utkání, u kterého máme pocit, že umřeme nudou. 

5
Kniha se nezapomene s kamarády (nebo s nějakou jinou knihou), ať už je to kdekoliv. Ale naopak na nás věrně a poslušně čeká v knihovničce. 

6
Není pravda, že kniha nezahřeje. Některé rozhicují! (Kamarád říká, že v případě nutnosti poslouží i v krbu, ale to už je opravdu nelidský mezní případ, kdy kniha zahřívá.)

7
Kniha, když ji zapomeneme v posteli, si nestěžuje, že se rozvalujeme, ale naopak je milým probuzením, když se člověk může hned po ránu začíst. 

8
Kniha nás netahá na párty do zakouřeného prostředí ve chvíli, kdy jsme přišli z práce a jediné, co chceme, je se ponořit do vany s horkou vodou. Ba naopak na nás potají mrká a povzbuzuje nás v tomto konání, protože ví, že si ji do lázně vezmeme sebou.. 

9
Kniha je mnohdy i dobrý ochránce. Když je někdo příliš otravný, stačí ho s ní praštit po hlavě a dá pokoj. Mužský se obvykle vymluví, že jsme hysterické a máme dát pokoj.  

10
Kniha nežárlí, když ji bez udání důvodu odložíme a sáhneme po jiné knize. A nešeptá nám za zády, jaké jsme levné, když jsme otevřeli jinou...




Tak to je  deset úsměvných důvodů, proč je kniha občaas lepší, než muž. Ve chvíli, kdy nás ty naše milované protějšky občas pozlobí, je asi nejlepší sáhnout po knize, i kdyby jen v případě, že máte sto chutí ji po něm mrsknout. Ale pozor na poškozenou vazbu! :o)) A mnoho štěstí ve výběru, ať už se rozhodnete pro jakýkoliv žánr. ,o)

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.