Recenze: WINTER´S PASSAGE (Julie Kagawa)

S Meghan a Ashem do Tir Na Nog...


„Meghan Chaseová,“ zapředla Královna Mab. „Vítej na Zimním dvoře. Prosím, udělej si pohodlí. Obávám se, že bys tady mohla být velice dlouho.“




Anotace mými slovy: 
Novela 1,5, která patří před díl Železná dcera a doplňuje děj po díle Železný král. Vypovídá o cestě Meghan Chaseové a Zimního prince Ashe do Tir Na Nogu, která je jedno velké dobrodružství. Čtenář se znovu může ponořit do Férie a proplout s hlavními hrdiny část, která ho nenechá chladným, i když míří do Zimního dvora. 

Žánr: Sci-fi a fantasy, Young adult
Ze série: Férie

Krátká novela, která vypovídá o cestě Zimního prince Ashe a Meghan, kterou odvedl z jejího domova. Jelikož si dali slib, že jakmile jí pomůže osvobodit bratra, ona se mu vydá, musí ho splnit. Je to závazek, který nemůže přetnout nic. Ani emoce, které k sobě, jak to vypadá, chovají. 

Ale než se odeberou na Tir Na Nog, uprosí ho, aby se mohla podívat za svým přítelem Pukem. Robin Goodfellow v prvním dílu získal vážná zranění, kvůli kterým ho museli předat dryádám, starajícím se o stromy. Ty ho nechali vtáhnout do kmene, aby se uzdravil. Meghan chvíli u stromu, kde je Puk, pobude, ale poté musí rychle pryč... Něko po nich totiž jde. Lovec, který se nezastaví před ničím. 

Moc se mi líbilo, jak to s Lovcem nakonec dopadlo. Neočekávala jsem nic takového, takže mě autorka mile překvapila. Ale jsem trochu zklamaná z Meghan, která stále podléhá svým emocím a to až příliš naivně. Protože Zimní princ ji vede ke své matce a královně Mab, která s ní může udělat cokoliv. A on ji nezachrání...

Na knize je dobré, že nemusíte číst první díl, abyste byli v obraze. Autorka to všechno skvěle vyřešila a stručně to sepsala tak, aby to neunavilo a ještě informovalo, kdybyste díl četli dlouho a jeho děj zapomněli. 

Co je na čtivu hezké? To přátelství, které chová Meghan k Pukovi. Ta romantika mezi Ashem a hlavní hrdinkou, i když to upřímně nechápu. Já bych si Ashe nevybrala. :o)) A líbí se mi tak některé ty hororové postavy, které jsou fakt odporné. Ještě jsem na takové bytosti, jako kupříkladu madam Laiden, nenarazila, ale pěkně mě to vyděsilo a stáhlo žaludek, takže za mě palec nahoru. Autorka je prostě pár větami schopná udělat pořádné terno a to čtenář ocení. 


Knižní obálka: 
Tak obálka je opravdu kouzelná. Ta si mě získala... Je tam nádech něhy, dobrodružství a jiskry, která se nedá přehlédnout. :o)





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.