Spoilery: Dvojí tvář - Kathrin Lange

Dvojí tvář - Kathrin Lange


Dnes jsem dočetla knihu z Levných knih za 39 kč. Jak už jsem říkala v recenzi, tak ty peníze za to rozhodně stály, protože kniha byla moc hezká. Ne nejlepší, ale hezká a dokážu si představit, že se k ní jednou vrátím znovu, abych si ji s klidem a úsměvem na rtech přečtla. 

Jde o thriller pro náctileté, kde není žádná erotika, žádné brutální násilí, ale vše je hezky v mezích. Ovšem hlavní myšlenka se autorce povedla. Závěr byl skvělý a pro mě rozhodně překvapující. 

A pro některé, kteří jsou jako já, a neradi tápají, ale naopak jsou rádi za to, když jim někdo hlavní zápletku prozradí, je tento článek. 

Pozor, tento článek obsahuje SPOILERY! 
Pokud nechcete číst informace, které vám odhalí děj knihy, neotevírejte tento článek. 


Pokud jste knihu četli, nic nečekaného neobjevíte a můžeme si o této knize podebatovat bez omezení. :o)   

V knize se hrdinka Kim potácí v depresi hlavně proto, že její starší sestru zavraždil někdo, kdo dosud nebyl polapen. Policie je bezradná, ale všechno se začíná ještě zhoršovat, když na scénu přichází Lukas. 

Tento devatenáctiletý mladík má své vlastní tajemství, ale vrah to není. Prozradím vám na něj to nejdůležitější. Jeho otec je násilník, hlavně, když se opije, a zmlátil jeho matku do bezvědomí. Ona teď leží v ústavu a je v bezvědomí. Lukas nebyl dva roky ve škole právě z toho důvodu, že doufal, že ji před otcem ochrání, ale... nepovedlo se. 
Jeho však nejhorším tajemstvím, které před Kim tají, je fakt, že se kdysi scházel s její sestrou Ninou. Díky tomu je později mezi hlavními podezřelými (a také proto, že je opravdu tajemný), ale ačkoliv ho Nina milovala, on ji ne. A právě ten den, kdy byla zavražděna (vlastně sotva jen nějakou chvíli před tím) se s ní rozešel. Má na to důkaz, který je nahrán v Ninině mobilním telefonu. 

Kdo je tedy vrah? 

No, to bylo opravdu zapeklité a autorka si s tím pohrála, i když některá fakta mi občas v detailech unikala. 

Je jím totiž Kimin nevlastní otec, expřítel její matky, Sigurd. Díky tomu, že u Navajů vypil nějaké drogy na počest jeho zařazení do kmenu, se u něj spustila schizofrénie, která u něj do té doby jen spala. A díky tomu si vytvořil profil jako Heiner Nerius. Vytvořil si na toto jméno falešný pas, takže si policisté mysleli, že byl v době vraždy v Americe. Ale nebyl... 

Jaký měl motiv? 
Byl zoufalý, protože se snažil ochránit Ninu a hlavně její nevinnost. Zabil ji, aby ji zachránil, i tak se to dá brát. 

Proč u vraždy zanechal vážku? 
Protože pro kmen Navajů to znamená nevinnost...

Zabil i Marii, Kiminu kamarádku, a nastražil vraždu tak, aby to vypadalo, že ji zavraždil Lukas. Při šarvátce na zahradě udělal Lukasovi šrám na čele a na prstenu se mu zachytily jeho vlasy. On si toho všiml a jeden vlas vložil mrtvé dívce do dlaně a tím padlo podezření na Lukase. 

Skvělé, že? No, já jsem byla nadšená tím vysvětlením, protože upřímně, stále jsem podezírala Lukase. Nějak se mi nechtělo mu věřit, ale hlavní hrdinka mu důvěřovala srdcem. :o)

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.