Recenze: NÁVRH (Elle Kennedy)

KENNEDY PŘEDLOŽILA SKVĚLÝ NÁVRH! 


Včera v noci jsem odešla z toho večírku s tím, že na něj už zapomenu, a místo toho
jsem dovolila Garrettu Grahamovi, aby mi do hlavy zasel semínko té nejničivější emoce známé lidstvu – naděje. Naděje, že si mě Justin možná všimne. Naděje, že mě možná bude chtít. Naděje, že jsem možná konečně našla někoho, díky komu zas začnu něco cítit.


  


Anotace: 
Hanna Wellsová si je ve všech oblastech života jistá v kramflecích, až na sex a svádění. Jestli chce upoutat pozornost kluka, do kterého se zakoukala, musí vystoupit ze své ulity a udělat všechno, co bude potřeba, aby si jí všiml… I kdyby to znamenalo výměnou za předstírané rande doučovat namyšleného kapitána univerzitního hokejového týmu.
Garrett Graham vždy toužil po jediném – hrát po vysoké profesionálně hokej, jenže teď hrozí, že kvůli stále se zhoršujícím známkám svého snu nedosáhne. Když mu jeho spolužačka předloží návrh, který by mu zajistil pozici v týmu a jí zájem vysněného kluka, dvakrát se nerozmýšlí.
Stačil ale jediný polibek, který vedl k tomu nejdivočejšímu sexu v životě, aby si Garrett uvědomil, že už nic předstírat nehodlá. Teď ještě musí přesvědčit Hannu, že kluk, kterého chce, je ve skutečnosti on. A to tak snadné nebude.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy, New Adult
Ze série: Off-Campus (1)
Orig. Název: The Deal
Počet stran: 360


Po delší době jsem se pustila do žánru New Adult, protože mi některé příliš nesedly, a tentokrát jsem nebyla zklamaná. Název podle mého knihu moc nedoceňuje a ani ji nijak vábně neprezentuje, dovedla bych si představit něco lákavějšího než NÁVRH, protože v té knize toho je mnohem víc. 

Hned na začátku autorka potěší stylem psaní, který mám u těchto knih ráda. Nenáročné, čtivé a přesto s vlastním osobním kouzlem, kdy je snadné se do knihy natolik ponořit, že se postavy na ty okamžiky stanou takřka živé. 

Smaž si tohle číslo, perverzáku. Myslím to vážně.

Moc se mi líbilo, že hned od začátku má čtenář možnost vidět oba pohledy hlavních hrdinů. Jak hokejového kapitána Garreta, tak i samotné Hanny. A opravdu nemohu říct, že by se mi některý z nich líbil víc, protože oba pohledy do duše byly skvělé. 

„Můžu přiletět domů,“ zašeptám.„Ne.“ Její odpověď je rychlá a rozhodná. „To nemusíš dělat, Hanno.“„Bylo by to jenom na víkend.“ Snažím se víc přesvědčit sebe než ji. Snažím se ignorovat paniku, která do mě zatíná drápy a svírá mi hrdlo jenom při pomyšlení, že bych se tam vrátila. 

Wellska (takovou přezdívku získá hlavní hrdinka od Garreta) je příjemná holčina, která se nebojí říct svůj vlastní názor a být trochu od rány. Ačkoliv si prožila něco ošklivého, je to normální žena a žádná fňukna. Má zdravou sebeúctu a dokáže krásně smečovat, když se s Garretem slovně došťuchují. 

Přimhouří oči. „Řekls mi, že hokej miluješ.“„Miluju.“ Hlas mi ochraptí. „Když jsem na ledě, je to jediná doba, kdy se cítím… naživu, dalo by se říct. A věř mi, hodlám dřít, abych se dostal tam, kam se chci dostat. A… kurva, já to nesmím podělat.“

Garret se z pohledu Wellsky jeví jako totální ignorant, ale jak ho čtenář postupně poznává, zamiluje si ho. Je to správný kluk, který má svá bolístka a snaží se stát nohama pevně na zemi. Jeho pohled je ryze chlapský, myslím, že autorce se pohled do mužské duše povedl. Dokázala pobavit. :o)

Tito dva se velmi dobře doplňují v hašteření. Je s nimi zábava, když se Garret snaží dosáhnout svého a Hanna má vlastní hlavu. Opravdu mě to bavilo a usmívala jsem se. Samozřejmě, něco je přehnané... Jak to v knihách bývá. On je naprosto nádherný a ona je rozkošná. Ale myslím, že tohle mi tedy vůbec nepřekáželo, protože to prostě k tomuto žánru patří. Občas je fajn přečíst si o sexy klukovi, no ne? ,o))

„Proč nechceš, abych tě políbil?“ Přimhouřím oči. „A sakra, jedno vysvětlení mě napadá.“ Odmlčím se. „Neumíš líbat.“Rozhořčeně zalapá po dechu. „No to teda umím.“„Jo?“ Nasadím svádivý tón. „Tak to dokaž.“

Podle toho pekáče buchet na obálce knihy jsem čekala něco jiného, než jsem si přečetla anotaci. Moc se mi do knihy nechtělo, protože jsem se bála, že půjde o erotickou povrchní četbu, kde bude jen sex a já se unudím k smrti nad pornem, které bude tvořit třičtvrtě děje. Ale tady to tak horké není. Ano, je tu erotika. Vhodně napsaná a nepřehnaná na počtu stránek. Prostě je to přesně tak, jak to má u skvělé adultky být a čtenářky zaplesají radostí. :o))

Vážené mlýnské kameny, nerad vás poznávám.

Musím uznat, že autorka se bravurně vyhnula hluchým místům a vatě. Mimo trochu méně čtivého konce tam není nic, co bych považovala za nudné nebo zbytečné. Zkrátka přeskakuje bezcenné okamžiky a jde rovnou k jádru věci. To se mi v knize opravdu líbilo. Žádné sáhodlouhé pachtění o tom, jak hlavní hrdinka s kamarádkami křepčí po obchoďáku, aby si vybrala nové tenisky. Co víc si může čtenář přát? :o)

Vždycky ses dovedla udělat SAMA, co, Hanno? Ale s partnerem ti to nejde, že jo?

Musím uznat, že nápad není zrovna originální. Ono u tohoto žánru to čtenáři moc neočekávají, ale občas se podaří někomu sepsat něco opravdu origoš. Tohle není ten případ, ale i přesto se mi ani jednou nezachtělo knihu odložit.

Návrh mi hodně připomínal knihu Krásnou katastrofu. Někdo zas říká Hrej Hráčem. Rozhodně to není tak promyšlené, jako například u Easy, kdy autorka opravdu vybalila úspěšnou bombu. Ale není to povrchní. 

„Protože myslím, že až si o tý mý chlapský nestvůře uděláš lepší představu, uvidíš, že se není čeho bát.“

Hlavní hrdinka má své trápení, které se postupně dovídáme. Chvílemi netušíme, o čem mluví, ale pak narazíme na odpověď a vše začne dávat smysl. 

A Garret v tom není pozadu, ale ten se zas pachtí v něčem jiném, což bylo také zajímavé. Postupné objevování bolístek obou hrdinů mě bavilo, i když na kolena mě to nedostalo. Nevadilo mi to. Užila jsem si tuhle odpočinkovou četbu až do konce s úsměvem na rtech a oblíbeností obou hrdinů, kterým jsem držela pěsti. 

„Zlato, všechno, co se týká hokeje, zní zvrhle. Střela mezi nohy. Vypíchnutí kotouče. Zakázané uvolnění.“ Povzdechne si. „Pojeď se mnou někdy domů a uvidíš, jak můj táta při sledování hokeje řve: Strč ho tam! pořád dokola, a pak si můžeme popovídat o tom, jak je to zvrhlý. A navíc fakt nepříjemný.“

Myslím, že kdyby kniha měla jen kolem tříset stránek, byla by mnohem lepší, protože konec už mi
přišel uměle prodlužovaný a trochu mě nudil. I přesto však Návrh patří mezi ty lepší Adultky, které jsem měla možnost číst a rozhodně jsem si pěkně početla! :o)

Autorka nás seznamu i s přáteli Hanny a Garreta, takže poznáváme Logana, který se objeví jako hrdina druhého dílu s názvem OMYL, kterého už se nemohu dočkat. Věřím, že si na něm taky smlsnu. :o)) 

Obálka knihy: 
Skutečně mě to zavádí k těm povrchním erotickým knihám o ničem, ale jinak je to moc pěkné. Která čtenářka by si taky stěžovala, když před sebou vidí takový krásný pekáč buchet, že? :o)) 


Pokračování série: 


    

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.