Projekt M6: Druhý článek (Alexeia Lilian Moorová)



V tomto článku se to rovněž hýří inspirací. Alespoň já už jsem si díky Alex (další členky Spolku literárních fanatiků) našla sérii, kterou bych si chtěla přečíst. Jelikož Alex je také fanynka série Cherub, jako já, myslím, že bych jí mohla přijít na chuť. 

Projekt Magická šestka tedy pokračuje tímto druhým článkem a mohu říct, že vás čeká ještě pěkná řádka inspiračních článků, které odhalí knižní světy, jež jste před tím neznali. Alespoň v to s Wish doufáme, protože nejhorší je, když čtenář nemá, co by si přečetl... :)


I. Jeden knižní žánr


No, jestli takový žánr existuje tak je to tenhle: dobrodružno-akční, trochu romantický, přesně ten styl jakým je psán CHERUB. Tenhle žánr mě naplňuje. Pokud to spisovatel umí napsat, je to nádhera!


II. Dvě knižní série


CHERUB - To je totální jednička. Tuhle bombovou sérii nic nepřekoná. Má v sobě naprosto všechno co mám na knihách ráda. 

Demonata - Tahle série má v sobě i pár doušků hororu, ale to tomu ještě přidá knižní šmrnc. 

Chensie: 
Hned jsem si musela zjistit něco víc o té Demonatě (nebojte, vám jsem info připravila závěrem tohoto článku) a musím říct, že mě to opravdu zaujalo. Já zbožňuji série, takže pokud by se mi první díl opravdu zalíbil, snažila bych se vytrvat a přečíst ji celou. U Cherub se mi to rozhodně vyplatilo, Muchamore je skvělý autor! Nesmím to moc rozmazávat, protože jeden čas neslyšela Wish nic jiného, než moje áchání nad Cherub. XD

Wish:
Ježiši, už zase Cherub??? Za co mě trestáš?! :D Pardon, ale prostě Cherub je pro mě tabu právě kvůli Chensie (viz její komentář). Třeba až se jednou zbavím té vyrážky, kterou mám místy ještě teď, se do toho zkusím začíst, ale... moc brzo to nebude. :D A Demonata. Hm. Darren Shan. Chválený, knížky supr hodnocený, ale budu se opakovat, tohle není moc můj žánr, takže kolem něj zatím jen tak kroužím. Vím o něm, ale jestli sednu na lep nějaké jeho knížky, toť ve hvězdách.



III. Tři citáty z knih


Tak tady tě zklamu. ale tři citáty nezvládnu. Nejsem fanda citátů, ale jeden ti řeknu: 

Bolest se dožaduje procítění.

To je jediný citát který si pamatuju.

Chensie: 
Tak s tímhle bude mít problém asi víc lidí, ale opravdu jsem myslela citáty z knih... tedy věty a krátké úryvky, které čtenáře v knize zaujmou. Ovšem proč ne, i tento citát má něco do sebe. ,o) Já totiž miluji knižní citáty! 

Wish: 
Přišla moje chvíle. :) Když nemáte dostatek knižních citátů, obraťte se na Wish, protože ta je jich má v rukávu (čti v docu :D) vždycky dost. A hned vám sem nějaké hodí. Tak třebaaa...


„K lepšímu pochopení života vede často cesta skrze smrt.“ (Viděl jsem peklo: Tvrtko Vujity)

„Přimět k něčemu dospívající syny proti jejich vůli bylo jako nutit lejno, aby vonělo."
(Matka v koncích: Simona Monyová)

„Měla jsem nesmírnou chuť ho pokořit, zničit a milovat se s ním, ušoustat ho k smrti, zraňovat do krve a pak tu krev lízat…“ (Hračka: Sylva Lauerová)

Chensie: 
Ta Wish je ale šikulka, co říkáte? :o))



IV. Čtyři knižní hrdinové/hrdinky


James Adams - Hrdina CHERUB. James je prostě hodný kluk s duší rošťáka, který už od nástupu do CHERUB myslí na sex. Prostě typický chlap. *usměje se*
Kerry Changová - Jamesova první holka. Je moc milá a kuráže má na rozdávání. Kdyby se spojila s Lauren Adamsovou, chtěla bych být jako ona. 
Lauren Adamsová - Moc milá holčina se srdcem na právem místě. 
Darren Shan - Hrdina mé třetí nejoblíbenější série SÁGA DARRENA SHANA. Krásný a milý kluk, který se stal poloupírem a díky tomu dokázal svět zprostit vampírů. 

Chensie: 
Tak James je rozhodně tutovka, to mohu jen souhlasit. Ale Kerry? Nechci nikoho odrazovat, ale občas jí ta puberta lezla na mozek a Lauren je takový malý vyčůránek, co chce být nejlepší a Jamesovi dává zabrat. Holt chráním svého idola za každou cenu. :o)) 

Wish:
Eee, o čem je řeč?? Zaujalo mě jediné. Autor Darren Shan má hlavní postavu série jménem Darren Shan? :P




V. Pět spisovatelů/spisovatelek


Darren Shan - Napsal dvě z mých nejoblíbenějších sérií a mnohem víc. *mrkne*
Robert Muchamore - Napsal CHERUB a to stačí. *usmívá se* 
Stephen King - Trocha hororu nikdy neuškodí. :)
Karel Jaromír Erben - Kytice forever! 
J.K. Rowlingová - Harry Potter má šťávu, no! *mrk*

Chensie: 
Ach, Kytice... Tak to jsme opět na stejné lodi. Tu já přímo zbožňuju! Wish je taková Polednice našeho Světa mezi řádky... Taková pod plachetkou osoba. XD 

Wish: 
Ty první dva přecházím. :D King ano. Erben ano. (Mimochodem, kdo má rád tajemnou a strašidelnou Erbenovskou tvorbu, mohla by se mu líbit knížka Vřeteno osudu. Už zase Rowling... K tý se už radši nebudu vyjadřovat. :D (Chensie: Tak bacha, abych k tobě nepřišla v poledne na návštěvu. Víš, jak to dopadá. Muhehe.)



VI. Šest knih


Vězení - Nejlepší díl CHERUB, ten se Robertovi fakt povedl. 
Motorkáři - Taky z CHERUB, je taky boží, hlavně začátek. Smrt Führerovi!
Demonata - Úvodní díl série Demonata.
Cesta kolem světa za 80 dní - Krásná, velmi barvitá kniha.
Hvězdy nám nepřály - Moc pěkná kniha o strastích života a lásky.
A nakonec nejhorší kniha:
Sněží, sněží... - Tahle kniha se mi fakt nelíbila, byl to (podle mě) totální propadák.

Chensie: 
Trochu mě uzemnila ta nejhorší kniha na konec. Nejdřív jsem si myslela, že jde o seznam pouze oblíbených knih a najednou takové temné překvapení. A schválně, na tu se mrknu. A doporučím ji Wishce. XD

Wish: 
Příjemně mě překvapila Cesta... od Verneho. Ta tu Cherubovskou kupu pěkně rozkopla. :D Chensie: Já už od povídkové knížce Sněží, sněží... vím, a jsem moc ráda, že se tu konečně objevil taky nějaký ten zápor. (A až se v záporech objeví Rowling, budu skákat metr vysoko... ehm... :D).



Inspirace, kterou nám Alexiny odpovědi přinesly: 


Cherub - Robert Muchamore

Nakladatelství: BB art


   

 



Anotace prvního dílu: 
Dvanáctiletý James přijde o maminku, sestru si vezme do péče nevlastní otec. Chlapec skončí v dětském domově, kde jde z průšvihu do průšvihu. Z pudu sebezáchovy přijme nabídku, aby vstoupil do CHERUB, dětské jednotky britské tajné služby. Děti tam dostanou skvělé vzdělání a dokonalý výcvik, takže dokážou plnit i ty nejnáročnější úkoly a nevyvolat pozornost, protože navenek vypadají a chovají se jako normální děti. James si najde kamarády, zvládne vražedně náročný kurz základního výcviku; a hned první úkol je nesmírně náročný: s Amy, která vystupuje jako jeho starší sestra, infiltruje do komunity hippies, která chce ve jménu ekologie spáchat teroristický útok na konferenci o ropném průmyslu. James je normální, trochu nadprůměrně průšvihový kluk, co se pere, odmlouvá, má rád dobroty, prožívá první lásku, má smůlu i štěstí a všechno řeší přesně podle svého věku. Jde o milého, uvěřitelného hrdinu, díky kterému je příběh vtipný, napínavý, nepatetický a přitom působí realisticky.

Díly:
Nováček
Třída A
Vězení
Pravda
Šílenství
Zvíře
Pád
Gangy
Náměsíčník
Generál
Motorkáři
Ostrov


Demonata - Darren Shan

Nakladatelství Albatros


   


   


 



Anotace prvního dílu: 
Nová série úspěšného irského autora Darrena Shana, na kterou již nedočkavě čekají spousty fanoušků, je konečně tady!
Grubbs Grady je docela normální teenager - tedy dokud jednoho dne nezjistí, že na jeho rodině spočívá prastará kletba. A když se poprvé setká s Lordem Lítost a jeho ďábelskými nohsledy, zjistí tři zásadní věci:
- Svět je zvrácený...
- Magie existuje...
- Démoni jsou skuteční...
Doufá, že už nikdy znovu neprožije takovou strašlivou noc plnou smrti a temnoty. Ale plete se... 

Díly: 
Demonata
Démon a zloděj
Massagre
Bec
Krvavá kreatura
Démoni apokalypsy
Stín smrti
Vlčí ostrov
Temné volání 
Hrdinové pekel


Vězení (ze série Cherub) - Robert Muchamore

Nakladatelství: BB art

Anotace: 

Podle amerického práva mohou děti, souzené za zvlášť těžké zločiny, dostat stejný trest jako dospělí. Dvě stě osmdesát těchto dětí žije ve vězení Arizon Max ve vyprahlé arizonské poušti. Na jedné z nejnebezpečnějších misí jednotky Cherub nastoupí dvanáctiletý agent James Adams pod falešným jménem do vězení, kde se má spřátelit s jedním z chovanců a pak ho dostat ven...


Motorkáři (ze série Cherub) - Robert Muchamore

Nakladatelství: BB art

Anotace: 
Motorkářské gangy tvoří vlastní svět se zákony, které je staví do protikladu k okolnímu světu. Tentokrát tři agenti CHERUB – James, Lauren a Dante – mají za úkol infiltrovat do nejmocnější motorkářského gangu Pirátů a zjistit, jakým způsobem gang pašuje do Británie zbraně a drogy. A protože jde o obrovské peníze, jde samozřejmě i o život. To platí především pro Danta, který má s Piráty už roky nevyřízený účet.
Jedenáctý příběh Cherubů, dětské jednotky spadající pod britskou špionážní agenturu MI5, kteří se musí pokusit zlikvidovat zločinecký motorkářský gang. Nebude to jednoduché, ale Dante o gangu ví z vlastních zkušeností víc, než kdo jiný…

Cesta kolem světa za 80 dní - Jules Verne

Nakladatelství: Jos. R. Vilímek




Anotace: 
Příběh začíná 2. října roku 1872 v Londýně a jeho hlavními hrdiny jsou bohatý, osamělý a svobodný anglický džentlmen Phileas Fogg se svým francouzským sluhou Passepartoutem (v některých českých vydáních označován jménem Proklouz), který se nechal u Philease Fogga zaměstnat, protože věřil, že díky pánovým pravidelným zvykům bude mít klidnou službu. Netuší, že jeho pán si odpoledne v Reformním klubu, jehož je členem, přečte v The Daily Telegraph článek o otevření nové železniční tratě v Indii a spočítá si, že díky tomu je nyní možno vykonat cestu kolem světa během osmdesáti dnů. Když ostatní členové klubu vyjádří své pochybnosti o provedení takovéto cesty, vsadí se s nimi o celé své jmění (dvacet tisíc liber), že cestu uskuteční.
A tak se ještě téhož dne večer musí Passepartout se svým pánem vydat vlakem ve 20.45 na strastiplnou cestu. Oba netuší, že jsou sledováni detektivem Fixem ze Scotland Yardu, protože Fogg odpovídá popisu bankovního lupiče...


Hvězdy nám nepřály - John Green 

Nakladatelství: Knižní klub


 


Anotace: 
Hazel Grace diagnostikovali ve třinácti letech rakovinu plic, teď je jí šestnáct a rakovina je v posledním stádiu. Nikdo neví, jak dlouho bude žít, ale vědí, že smrt je nevyhnutelná.
Hazel Grace tráví dny sledováním nekonečného pořadu Amerika hledá topmodelku a čtením dokola její oblíbené knížky Císařský neduh od holandského spisovatele Petera Van Houtena. Začne z donucení rodičů chodit do podpůrné skupiny, kde se schází lidé s rakovinou. Tam se seznámí s okouzlujícím Augustem Watersem, neboli Gusem, s klukem, jenž vyšel z boje s rakovinou s amputovanou nohou.
Hazel začne trávit s Gusem hodně času. Baví se například sledováním filmů, hraním videoher a jinými naprosto běžnými činnostmi. Gus jednoduše probudí v Hazel znovu chuť žít. Hazel si ale plně uvědomuje, že brzy umře, a proto se zpočátku bojí do Guse zamilovat, neboť má obavy, že mu její smrt zlomí srdce. Gus ji ale neustále přesvědčuje, že by si tu krásu zamilovanosti měli užít právě proto, že oba dobře vědí, jak málo času jim zbývá.



Sněží, sněží... - Lauren Myracle, John Green, Maureen Johnson

Nakladatelství: Yoli




Anotace: 
Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...


Autoři: 


Darren Shan



Robert Muchamore



Stephen King



Karel Jaromír Erben



J.K. Rowlingová

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.