Soutěž s Medvědem Wrr!

Soutěž se Světem mezi řádky a Medvědem Wrr




Znáte toho rozkošného medvídka, který brzy bude mít svou vlastní knihu? Bude se jmenovat Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít. Ukázku z ní už předčítám svému synkovi a vypadá spokojeně. Je plná krásných obrázků, které vytvořila dvojice šikovných grafiků z Hradce Králové.

The Wrr nám do soutěže věnovalo krásné vystřihovánky, takže po složení můžete mít Medvěda Wrr doma!



A to není vše. Svět mezi řádky k vystřihovánkám věnuje: 


TŘI NOVÉ KNÍŽKY



Šťáva z prostaty - Jovan Pavlovski

Nakladatelství: Nová Fronta



Anotace: 
Jaro 1989 v Moskvě. Ve víru bujarých večírků jugoslávských diplomatů, podnikových reprezentantů a jejich kádrováků nezávislých na potápějícím se rublu a prázdných obchodech prožívá Anděl Bejkovský, zástupce makedonského exportního podniku, zničující lásku ke dvěma osudovým ženám. Tajemná a chladná Ljubov a živočišně divoká Šarin, stejně jako mnoho dalších žen rozptylují Andělovu tragicky se stupňující samotu vždy jen na chvíli. Jediný skutečný přítel Jovan Pavlovski je vždycky připraven Anděla vyslechnout. A nakonec o něm možná napíše román.
Postmoderní román složený z fiktivních deníkových zápisů, korespondence a poznámek autora, v němž se skutečné osoby proplétají se smyšlenými. Erotický román, v němž sex, ač v prvním plánu, stojí až na posledním místě za poezií,
politikou a zoufalým hledáním smyslu života. Jovan Pavlovski (nar. 1937 v Tetovu) je makedonský prozaik, básník, novinář, překladatel.
Působil jako dopisovatel deníku Nová Makedonie v Paříži a v Moskvě, kde vznikl román s hvězdičkou Šťáva z prostaty, jeho nejúspěšnější kniha, a to jak u kritiky, tak u čtenářů.




Pravá krev: Mrtví odcházejí - Charlaine Harris

Nakladatelství: Baronet



Anotace: 
Lidé v Bon Temps, s výjimkou Sookie Stackhouseové, toho mnoho o upírech nevědí. A vůbec nic nevědí o vlkodlacích. Aspoň dosud. Avšak nadpřirozené bytosti se rozhodly odhalit obyčejnému světu svou existenci. Všechno klape až do chvíle, kdy je jedna z nich nalezena zmučená blízko baru, v němž Sookie pracuje. Sookie má obavy, že místní lidé nejsou až tak tolerantní, a rozhodne se vraha odhalit, ať má jakoukoli podobu. Při svém pátrání však zjišťuje, že odjinud hrozí daleko větší nebezpečí, a že v nadcházející válce bude asi jen bezvýznamným pěšákem.




Smrt v Římě - Robert Katz

Nakladatelství: Naše vojsko




Anotace: 
Ve čtvrtek 23. března 1944 odpoledne napadlo šestnáct partyzánů v okupovaném Římě ozbrojenou kolonu 156 policistů SS. Dějištěm napadení byla Via Rasella, úzká svažující se ulice v centru města. Partyzáni způsobili Němcům těžké ztráty a sami unikli nezraněni a nezpozorováni. Rozplynuli se v podzemí římského odboje.



***


Chcete se účastnit soutěže? Vyplňte tento formulář!


Soutěž končí 11. 6. 2016 ve 23:59 hod.


Zúčastnit se může kdokoliv s doručovací adresou v rámci ČR. Každý samozřejmě vyhraje vystřihovánky, knihu a nějakou drobnost navíc podle toho, na jakém místě se umístí. Nemůžeme slíbit, že vyhrajete přesně knihu, po které toužíte, ale budeme se snažit. :o)

Tři výherci budou vybráni pomocí Generátoru náhodných čísel.

Všem vám držíme pěsti a doufáme, že vyhrajete přesně to, co si přejete. :o)



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.