Český biografický román

Recenzní výtisk, o kterém chci mluvit, už nejspíš znáte, protože nedávno prošel blogsférou. Na knihu byl vypsán konkurz od nakladatelství Šulc-Švarc a já v rámci zvědavosti a našeho projektu Podpora (začínajících) českých autorů jsem o výtisk zkusila zažádat. 

Jak to dopadlo, již víte, když Vám sem servíruji fotografii knihy Priscilla - Dost svévolně se košatící osud od autora Oty Ulče. 

Spisovatel Ota Ulč začal vydávat své knihy již po roce 1989 a od té doby má na kontě 26 knih. Priscilla vyšla v tomto roce spolu s dalším autorovým románem. 

A nyní, drazí knihomilci, Priscilla... :o)

Priscilla - Dost svévolně se košatící osud



Anotace: 
Ota Ulč napsal pozoruhodný životní příběh své čínsko-švýcarské manželky Priscilly Lim. Její dědeček založil čtyři banky, obchodní komoru a stal se ambasadorem císařského dvora, ale prosperitu rodiny rozvrátil jak Mao Ce-tung, tak Čankajšek a Priscilla se jako úplně chudá princezna vydala do New Yorku, kde pracovala pro UNICEF. Tam se poznala s plebejským emigrantem z Plzeňska Otou Ulčem. Pro Číňany byla málo žlutá a naopak v Americe byla až příliš rasově jinobarevná, a nejvíc se jí dotklo, když ji někdo označil za Japonku. Není divu, že Priscilla vstoupila do rasově smíšeného manželství s Otou Ulčem, s kterým se nikdy nenudila. Třikrát spolu objeli celý svět a přesvědčili se, jak je rozmanitý a bohatý a kolik v něm vře nesnašenlivosti, kolik absurdit člověka obklopuje a co všechno ho může obohatit, a na těch cestách se s nimi nebude nudit ani čtenář.

Nakladatelství: Šulc-Švarc
Rok vydání: 2016
Žánr: Romány, Literatura česká
Počet stran: 304

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.