Série: Upíři z Morganville

RACHEL CAINE je americká autorka, vlastním jménem Roxanne Longstreet Conrad. Narozena 27. 4. 1962 na vojenské základně White Sands v Novém Mexiku. Vystudovala účetnictví a dnes pracuje v dceřiné společnosti firmy Lufthansa. Vedle psaní se ve volném času věnuje filmu a televizi, z čehož plyne i její účast na tvorbě celé řady knih věnujících se rozmanitým televizním seriálům nejen fantastického zaměření. Uvést lze především průvodce Stepping Through The Stargate (2004), což je soubor rozmanitých esejů ze světa seriálu Hvězdná brána, sestavený ve spolupráci s přítelem P, N. Elrodem.

U nás byly vydané dvě její série - Správci počasí (nakladatelství Triton) a Upíři z Morganville, za jejicž vydání můžeme poděkovat nakladatelství Brokilon. Měla jsem opravdu štěstí, že jsem mohla dobrodružství Rachel a jejích kamarádů recenzovat. Neskutečně mě bavilo a když jsem si ho chtěla zakoupit, jelikož Upíři z Morganville jsou první young adult sérií, ve které mi absolutně nic nechybělo, nakladatelství Brokilon mě potěšilo neskutečným způsobem - zdarma jako poděkování mi zaslalo celou sérii! Moc si toho vážím. :o)

Zdroj


Já osobně jsem měla trochu obavu, když jsem se pouštěla do série Upíři z Morganville. Recenzní e-výtisky na celou sérii mi zaslalo nakladatelství Brokilon. Nejprve první díl, samozřejmě, po kterém jsem se měla rozhodnout, co dál. Musím uznat, že mě překvapilo, jak špatně je série hodnocená a jak negativní komentáře a recenze se u knih najdou. 
Já nechápala proč, protože jsem prozatím dočetla třetí díl, kterým jsem byla uchvácená stejně jako těmi předešlými.



Upíři z Morganville nejsou bezduchou sérii s nemrtvými. Autorka má svůj fantasy svět promyšlený a dokonale ho vsadila do reality. Město, do kterého se hlavní hrdinka Claire nastěhuje, je totiž plné upírů, kteří mají svou vlastní hierarchii, politiku a vedou město rádoby spravedlivě pro upíry i lidi, kteří jsou vlastně jejich oběťmi. 

Zaujalo mě, kolik tajemství se v knihách skrývá a jak moc dokáže autorka své čtenáře napínat. Vždy, když se v knize odehraje nějaké dobrodružství a je ukončené, autorka na posledních větách v čtenáři zaseje novou zvědavost. Tedy končí kniha, ale začíná nové tajemství, které se čtenář dozvídá až v dalším díle - není divu, že je většina na pokračování opravdu natěšená. 

Co mě na knihách zaujalo na první pohled byly krásné knižní obálky, které se vyvedly podle mého víc, než ty originální. 

Upíři z Morganville je vlastně příběh hlavní hrdinky Claire a jejich přátel z domů Glassových, kteří drží při sobě a snaží se chránit jeden druhého. Postavy mají své vlastní charaktery a mě udivilo, jak jsou odlišní a že autorka dokázala něco vtisknout do každého hrdiny knihy a tím mu vložit jedinečnost. Michael je tak trochu tajemstvím, na které čtenář postupem času přichází. Shane je miláček, který rovněž něco skrývá a Eva nezůstává pozadu. Zkrátka každý má důvod, aby v knize byl. Je těžké vám o tom básnit víc, protože bych vám prozradila vše důležité a připravila bych vás o to nejlepší. Zbytek si budete muset najít v recenzích a nejlépe v samotných knihách. :o)

Podle všeho je vydáno prozatím jen šest dílů a netuším, zda se budou nebo nebudou vydávat další... Až budu mít čas, tak se poptám. ,o)

Prokletý dům 


1. díl ; Recenze

Anotace: 
Vítejte v Morganville. Po západu slunce ale raději zůstaňte doma. Městu začínají vládnout ti, kdo nejsou úplně mrtví… Claire přijela do Morganville studovat a dobře se bavit. Nepředpokládala, že spolužačky z koleje jí budou už od začátku ztrpčovat život. Ani pronájem pokoje ve velkém starém domě však vůbec není změnou k lepšímu. Noví spolubydlící mají svá temná tajemství… ale přijmou Claire mezi sebe, když se ulice města začnou hemžit zlem žíznícím po čerstvé krvi… 

Ples mrtvých dívek 


2. díl ; Recenze

Anotace:
Před Claire leží několik výzev. Musí obstát ve škole, která upřednostňuje krásu před chytrostí, a potýkat se s vraždícími spolužačkami na koleji. Navíc zjistila, že univerzitnímu městu Morganville vládnou živí mrtví. Na druhou stranu má nového přítele, jehož otec je lovec upírů. Když však místní studentské bratrstvo uspořádá Ples mrtvých dívek, rozpoutá se peklo na zemi.

Půlnoční ulička


3. díl ; Recenze

Anotace: 
Město, kde Claire Danversová studuje na univerzitě, sice ovládají upíři, ale příměří mezi živými a mrtvými poskytuje relativní bezpečí. Na chvíli. V okolí se objevují mrtvá lidská těla, pronásleduje ji psychopat a starověká pijavice jí nabídla soukromé vyučování. Claire brzy zjistí proč. A pojem večerní škola získá zcela nový význam.

Slavnost bláznů


4. díl ; Recenze

Anotace: 
Ve městě Morganville žijí upíři a lidé spolu v relativním klidu. Studentka Claire Danvers tomu ale nikdy neuvěřila - obzvlášť , když se objevil Bishop, starý upír, který ohrožuje křehkou harmonii mezi živými a mrtvými. Co požaduje od města živých a mrtvých je nepředstavitelně zlověstné. Má to být pouze obyčejný ples, kterého se zúčastní upíři i lidé. A pouze Claire si uvědomuje hrozící nebezpečí a past, která číhá na Morganville...

Pán hrůzovlády


5. díl ; Recenze

Anotace: 
V univerzitním městě Morganville v Texasu žili upíři a lidé v relativní harmonii bez krveprolití... až do příjezdu Bishopa, vyššího upíra, jenž vyhrožuje rozbitím křehkého příměří a jehož vinou opět získá pojem upír svůj hrůzný význam. Bishop však není jedinou hrozbou... Divoká tmavá oblaka slibují bouři ničivých rozměrů. A zatímco se studentka Claire Danversová a její kamarádi připravují bránit Morganville proti přirozeným i nepřirozeným elementům, stane se, co nikdo nečekal: morganvillští upíři se začnou jeden po druhém ztrácet. A Claire musí přijít na to proč. Odpověď ji však může zahnat do spárů Bishopa... nebo smrti.

Carpe Corpus


6. díl ; Recenze

Anotace: 
V malém univerzitním městečku v Morganville žili upíři a lidé v relativním míru - dokud se neobjevil starý upír Bishop, hledajíc ztracenou upíří knihu a veškerá pravidla nerozdrtil.
Nyní vládne celému městu on. A chce vyhladit celé město a všechny jeho obyvatele - živé i nemrtvé. Claire Danversová a její přátelé jsou jediní, kteří mu stojí v cestě. Ale i když Bishopa porazí, budou někdy upíři schopni vrátit se ke starým pravidlům?




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.