Historický román a homosexuální čtivo

Jelikož naším nejdůležitějším projektem a knižním posláním, ve kterém jsme odhodlané pokračovat, číst a pomáhat, je Podpora (začínajících) českých autorů, není divu, že jsme moc rády za novou spolupráci s nakladatelstvím Pallas Victoria, které dává začínajícím autorům příležitost vydat svá vlastní díla. 

Nakladatelství Pallas Victoria nabádá české autory, aby nenechávali svá díla ležet ladem v šuplíku. Nemusíte se obávat je zkusit oslovit a vydat svou knihu. Splnit si svůj sen! :o)

Těší nás, že můžeme čtenářům ukázat české knihy, které by je mohly zaujmout a potěšit. :o)
Ale copak mi to vlastně přišlo? Je mi radostí informovat vás o historickém románu české spisovatelky, která již vydala několik svých knih u nakladatelství XYZ. Píše již od roku 2011 a hodnocení jejích děl si můžete přečíst na webové stránce Victoria Kanakaredes

Druhý román je kontroverzním počinem začínající české autorky, která se nebála pustit do homosexuálního tématu a až na dřeň odkrýt život svého hrdiny. Mám takové knihy ráda, takže oceňuji odvahu a těším se na děj, který mě možná šokuje. :o)

Navnadila jsem vás? Já věřím, že ano, protože mě samotnou knihy moc zaujaly a těším se, až si nové knižní světy užiju dosytosti. A nyní... vám je s radostí představím, drazí knihomilci. :o) 



Fotografie ke knize nejsou moc fér, protože knižní obálka působí ve skutečnosti jemnějším dojmem. Líbí se mi ty červené něžné zobrazení krve po spodní i vrchní straně. Obrázek uprostřed je odpovídající, čtenář hned tuší, co ho čeká. Obálka celkově je  nápaditá díky červené a černé. :o)

Ve stínu slunce - Victoria Kanakaredes



Anotace: 
Ve stínu slunce vám odhalí nejen pravou příčinu pádu Francie, který vyústil až v revoluci, a následné stětí Ludvíka XVI., a jeho manželky, Marie Antoinetty. 
Nechte se unést na dvůr ve Versailles za vlády Ludvíka XV., jenž je zmítán spolu s celou Francií hospodářskou krizí a Anglo-Francouzskými válkami o území v Indii a Severní Americe, kde propuká tzv. „Upíří horečka“. 
Jak naznačují mnohá dochovaná písemná svědectví a obrazy, tak i ústně převypravována svědectví, za veškerým děním srážejícím Francii téměř na kolena, není pouze neschopnost dvora a krále, ale především úsilí velmi mocných a nebezpečných osob, které skrývají svou pravou tvář za maskou lidství. 
Poznejte milující srdce, spalující vášeň lásky a nenávisti. Okuste chuť moci, chamtivosti, a podlehněte touze porazit samu smrt. Otevřete své oči uprostřed temnoty, aby jste spatřili světlo. Ocitnete se Ve stínu slunce...

Nakladatelství: Pallas Victoria
Rok vydání: 2016
Žánr: Literatura faktu, Literatura česká, Historie
Počet strn: 344



Je pravda, že obálka může možná někomu připadat obyčejná, ale mě zaujala na první pohled. Vnímám z ní živelnost a emoce, jakési vzrušení a pocit, že hlavní hrdina ví, jak těžké jsou dopady na tvrdou zem...

Na krev - Lydia Strong



Anotace: 
Velmi provokativní román se silným nádechem erotiky, vyprávějící příběh bouřlivého a nelehkého života teprve sedmnáctiletého chlapce s homosexuální orientací. Rozvrácená rodina, a tragická ztráta otce. Soužití s otčímem a matkou, kde hledá své místo v životě a důvod proč žít. Svět syrový, chladný, kde prodávání vlastního těla, jako snaha o vedení spořádaného života a zařazení se do společnosti, se stává výzvou, jenž nemusí být překonána.

Nakladatelství: Pallas Victoria
Rok vydání: 2016
Žánr: Romány, Literatura česká, Erotika
Počet stran: 309


Pustili byste se do čtení také? Líbí se knihy, které pro Vás budu recenzovat? :o)



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.