Série Sirotčinec slečny Peregrinové (1.)

V tomto článku vás představíme jednotlivé díly netradiční série, jíž Sirotčinec slečny Peregrinové určitě je. A přitom vše začalo na obyčejném bleším trhu, kam autor Ransom Riggs chodíval a kde nacházel různé staré fotografie. Není překvapení, že jeho nejoblíbenějšími se staly právě ty, na nichž byli podivně vyhlížející lidé. A Ransom začal přemýšlet o tom, jak tyto fotografie zasadit do knižního světa. Finální návrh nakonec vymyslel jeho redaktor, který mu poradil, aby napsal román, který nebude pouze doplněný roztodivnými fotkami, ale jenž bude příběhem lidí z přiložených fotografií. A tak pomalu ale jistě začala vznikat série slečny Peregrinové...

Podívejte se na jedno z Ransomových videí, které natočil proto, aby ostatním přiblížil, proč tak rád sbírá staré fotografie. Některé z nich doplněné většinou silným textem vám ukáže a prostřednictvím jeho kamery zavítáte i na bleší trh. Je zvláštní, jak snadno jsou lidé schopni poslat do oběhu zvěčněnou historii vlastní rodiny... Mimochodem v říjnu autorovi vyjde kniha sestavená z jeho nejoblíbenějších fotografií. Bude jich více než dvě stě.



SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ PRO PODIVNÉ DĚTI je prvním dílem série a vypráví o šestnáctiletém chlapci jménem Jacob, který má obdivuhodného a trochu šíleného dědečka... Díky němu se vrhá do spletitosti vlastního osudu a nachází, co by nikdy nečekal! Chensie měla možnost první díl číst a přestože věkově už nespadá do cílové skupiny, moc se jí příběh líbil a rozhodně si hodlá přečíst celou sérii. :)
Anotace: 
Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu. 

Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.



Tohle první vydání je okouzlující, ale když se k němu připojí ještě film a vznikne neuvěřitelné dobrodružství s filmovou obálkou, která odráží talent Tima Burtona, už není možné odolat! :)

Přesně 14. 9. 2016 vychází u Nakladatelství Jota druhé vydání, které rozhodně nesmí chybět ve vaší knihovničce! 

***


Druhý díl SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ - PODIVNÉ MĚSTO jsme ještě ani jedna neměla možnost přečíst, ale to víte, že minimálně Chensie si Jacobovo dobrodružství nenechá ujít ani za nic! :o)

Zdroj
Anotace: 
Mimořádná pouť, která začala v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, pokračuje. Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli na cestu do Londýna, podivného hlavního města celého světa. Doufají, že zde naleznou lék pro svou milovanou ředitelku, slečnu Peregrinovou. Jenže ve městě ničeném válkou číhají nečekaná překvapení na každém rohu. A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týká jeho lásky k Emmě Bloomové.

Prázdné město vtáhne čtenáře do imaginárního světa telepatie a časových smyček, cirkusových triků a vlkodlaků – do světa obydleného „podivnými“ dospělými, vrahounskými stvůrami a bizarními druhy zázračných zvířat. Stejně jako v prvním díle v sobě i druhá část Podivných dětí spojuje napínavou fikci s dosud nepublikovanými dobovými fotografiemi a nabízí tak jedinečný čtenářský zážitek.


***


Třetí díl SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ - KNIHOVNA DUŠÍ má pro nás naprosto dokonalý název, který láká sám o sobě.

Zdroj
Anotace: 
Dětem ze sirotčince slečny Peregrinové se krátí čas. Nebezpečný šílenec zůstává na svobodě a jejich milovaná slečna Peregrinová je stále v nebezpečí.. Na nebezpečnou záchrannou misi jsou nuceni se vydat Jakob Portman a Emma Bloom. Budou cestovat válkou zničenou krajinou, potkají nové spojence a budou čelit nebezpečím větším než doposud. Vrátí se Jakob zpět mezi své přátele jako hrdina? Dobrodružná kniha je nabitá akcí a kromě toho obsahuje 50 nových fotografií. V březnu 2016 se můžete těšit i na filmové zpracování prvního dílu v režii slavného režiséra Tima Burtona.



O chlapci jménem Jacob, který nemá ani tušení, jak unikátní je a jak neobvyklé dobrodružství plné nebezpečných nástrah ho čeká, vyprávějí všechny tři díly. A Chensie se po přečtení prvního dílu vůbec nediví, že se fanoušci série nemohli dočkat dalších dílů. Nemusíte se ale obávat, i když je kniha napínavá, což Chensie při čtení okusila na vlastní kůži, rozhodně není děsivá, takže si ji užijí i takoví strašpytlové jako naše Chensie. :D

A na závěr ještě jedno autorovo video. I samotný Ransom zažil dobrodružství, a to když se vydal do Belgie hledat ty nejatraktivnější lokality pro natočení knižního traileru právě pro Sirotčinec slečny Peregrinové. :)



Pokud ještě nemáte informace z první ruky z Fb stránky Sirotčinec slečny Peregrinové, tak doporučuji nás začít sledovat, protože i tam na vás může čekat příjemné překvapení v podobě soutěže. ,o)


Už jste sérii četli nebo se na ni teprve chystáte? ,o) Rádi byste měli první díl Sirotčinec slečny Peregrinové s filmovou obálkou ve své knihovničce? S tím vám můžeme pomoci. Brzy se těšte na soutěž! Připraveny jsou pro vás i další propagační drobnosti. :o)



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.