Soutěž o knihu Neviditelná dívka - M. Hemingway (Nakladatelství Portál)

Nakladatelství Portál, se kterým jsme nedávno navázaly spolupráci, nám zaslalo do soutěže výtisk krásného autobiografického románu NEVIDITELNÁ DÍVKA od autorky Mariel Hemingway! Nejde o shodu jmen. Opravdu knihu napsala vnučka slavného Ernesta Hemingwaye, o kterém se ve své knize také zmiňuje.



Já už měla čest Neviditelnou dívku číst a moc se mi líbila. Až neskutečně se mi Marielzy přiblížila a ukázala mi nejen celou svou rodinu, ale také svůj život. Měla jsem pocit, že ho skutečně prožívám s ní. Jen si říkám... Škoda, že kniha byla tak útlá, i když zase lepší, než aby obsahovala spousty zbytečných textů. 

Tato horká novinka má teprve vyjít, takže čtenáři Světa mezi řádky ji díky nakladatelství Portál mohou vyhrát přednostně! Neváhejte, drazí knihomilci! :o)


Soutěž trvá od 1. 9. do 7. 9. (23:59 hod.) 




Anotace: 
Vnučka slavného spisovatele Ernesta Hemingwaye napsala působivou knihu o tom, jaké to je vyrůstat s vědomím, že vaši rodiče trpí depresemi a jsou závislí na lécích, sestra je duševně nemocná a dědeček několik měsíců před vaším narozením spáchal sebevraždu. Mariel Hemingwayová popisuje dětství a mládí prožité v rodině, jejíž členové byli sice obdařeni nadáním a slávou, avšak poznamenaly je deprese, alkoholismus, schizofrenie, rakovina a sebevraždy. Sama Mariel jako dívka trpěla obsesivně-kompulzivní poruchou a měla problémy s příjmem potravy. Autorka v knize mluví přímo k mladým čtenářům, teenagerům, a snaží se je přesvědčit, že navzdory bolesti má život smysl, že rodinné prokletí lze překonat a že na konci tunelu může každému zasvítit světlo. 
Mariel Hemingway je vnučka Ernesta Hemingwaye, herečka a autorka. Věnuje se rovněž józe a zdravému životnímu stylu. 






Chcete-li vyhrát tuto knihu, stačí odpovědět na jednoduchou otázku. Odpověď můžete mimo jiné nalézt na stránkách nakladatelství Portál



Ve kterých filmech hrála Mariel Hemingwayová s Woody Allenem? 



Správnou odpověď nám zašlete na náš e-mail SvetMeziRadky@seznam.cz


Výherce vybereme prostřednictvím Generátoru náhodných čísel.
Účastnit se mohou pouze knihomilci s doručovací adresou v ČR.




Ve stejnou dobu probíhá na blogu našeho projektu Podpora (začínajících) českých autorů autorská soutěž o dva výtisky knihy Bez duše s věnováním od samotné autorky Evy Molíkové. 


Všem přejeme mnoho štěstí a věříme, že výherce si knihu užije. :o)



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.