Recenze: HORKOVZDUŠNÝ BALÓN (Elin Ferner) a recenze: Dětský batoh Příšerky

Lákavé dobrodružství pro chlapce i holčičky! 

Za recenzní výtisk děkuji Presco Group


Presco Group (Fb)


Chci zakoupit knihu Horkovzdušný balón


Chci zakoupit dětský batoh Příšerky


Pohádková kniha ze série Statečná autíčka je pro všechny malé a statečné dobrodruhy, které láká adrenalin a nebezpečí v podání ptáka Pohromáka. Toto napínavé dobrodružství Pavlíka a Haničky zaujme dokonce i dospělé, když svým ratolestem předčítají. :o) 


Uvnitř je na přední i zadní straně tvrdých desek mapa města přes celou dvojstránku. Malý čtenář má tak díky tomu větší představu, kde co je a dokonce tam na něj čeká i hádanka! Kdepak je pták Pohromák? Musím však podotknout, že najít tohoto dětského hrdinu není pro děti snadné, takže dospělý musí pomoci. 

Ilustrace knihy jsou opravdu autentické, shodné se seriálovými kresbami a proto také děti tolik zaujmou. Můj syn má kreslený seriál Statečná autíčka velmi rád a knihou byl díky tomu velmi nadšený. Kreativně jsou obrázky uzpůsobené nejen na dvojlist, ale také jako menší okénka na stranách, takže malý čtenář přesně vidí, co se děje. 




Setkáváme se nejen s běžnými hrdiny Statečných autíček, ale poznáváme také novou hrdinku rusou Husu, která přiletěla ve svém krásném zelenožlutém horkovzdušném balónu. Chce navštívit svého bratrance pana Párečka a návštěva se díky Pohromákovi zrovna moc nevydaří. 

Děti poznávají, že velká zvědavost je někdy na škodu a může být zdrojem nepříjemností, ba až strachu, když hrozí viditelné nebezpečí. Naštěstí všechno dobře dopadá, ale věřím, že si z toho děti malé poučení vezmou. :o)




Příběh je dynamický a než se malý čtenář naděje, užije si krásné dobrodružství plné nápaditosti a adrenalinu. Nebezpečí, až vstávají dětské vlásky na hlavičkách (nic hrůzného, co by děti opravdu vyděsilo). Je hezké sledovat, jak děti se zájmem hádají, jak pohádka dopadne, drží Pohromákovi pěsti a dodávají mu sílu, aby to všechno zvládnul - natolik se do toho moji synovci a neteře, kteří začali chodit do základní školy, vžili. Můj syn Mikey (dva a půl roku) byl nadšený především obrázky, ale jako fanoušek byl doslova u vytržení, když viděl své oblíbené hrdiny a mohl je pohladit a dokonce i popusinkovat na papíře. 




V knize se objevuje i humor. Pobavil mě zmatený Pierre, který působil opravdu zábavným dojmem a děti to rozesmálo. Velikost písmen je pro děti akorát, ani velké, ani malé. Střední velikost se jim četla bez problému. :o)




Tuto knihu bych nedoporučila jen fanouškům tohoto seriálu. Věřím, že potěší, jak chlapečky, tak i holčičky, protože dobrodružství s Pohromákem je zkrátka pro každého a skutečně zaujme. :o)


Knižní obálka: 
Je odpovídající celému příběhu a rozhodně naláká. :o)



Anotace:
Když do města přiletěla na návštěvu rusá Husa, sestřenice pana Párečka, spousta obyvatel se šla zvědavě podívat na to, jak ten úžasný horkovzdušný balón přistává. Pták Pohromák byl ze všech nejzvědavější a se svou obvyklou smůlou a schopností překazit, co se dá, se náhle ocitl ve vzduchu a houpal se hlavou dolů pod stoupajícím balónem. Statečná autíčka ho musí zachránit!

Nakladatelství: Presco Group
Rok vydání: 2014
Žánr. Pohádky, Pro nejmenší, Pro děti a mládež
Edice: Statečná autíčka
Počet stran: 38
Vazba: pevná




Dětský batoh Příšerky s. r. o. 




Jako dárek jsem dostala krásný batůžek, který si můj syn Mikey velmi oblíbil. Jakmile jdeme někam pryč, naskládá si do něj různé věci - od středně velkého mluvícího plyšáka, několik pohádkových knih nebo dokonce tři středně velké, řvoucí a evidentně nakvašené plastové dinosaury. Velikostně je batůžek akorát pro předškolní děti. 

Spolu s mými kamarádkami, které jsou doma na mateřské nebo mají odrostlejší děti, jsme batůžek podrobily zkouškám odolnosti.Zapůsobil především fakt, že batoh je omyvatelný, ale i snadno půjde vyprat. Záda jsou měkká, ale přesto pevná, takže dítě nic nebodá do zad nebo náhodou nestudí. Poutka jsou pevně přišitá. Jde o kvalitní materiál. Vnitřek není přepažený, takže je výhodný pro dětské hračky, které si děti s oblibou nosí sebou kamkoliv je napadne. A kapsička po straně, ačkoliv se zdá malá, je dostatečně velká na běžnou láhev na pití. Já jsem neměla žádný problém láhev vsunout a vyndat. Dokonce i Mikey si s tím poradil. 




Ilustrace na batohu je ze známého filmu Příšerky s. r. o. Všichni nejspíš znáte Mikea Wazowského zvaného Kuliočka. Je to oblíbený dětský hrdina a i mně osobně se batůžek moc zalíbil. Pro chlapce je opravdu krásný, barvičky jsou sice trochu tmavší, ale nevidím v tom problém. Zelená s modrou se k sobě hodí a kreativně vypadají i ta očka po stranách batůžku. :o)

Velmi krásný dárek a podle všeho za skvělou cenu, když mrknete na e-shop Presco Group, určitě udělá radost malým i větším. Můj syn je víc než nadšený a bez batůžku nevyjde z domu ani, když jde k příbuzným, kteří bydlí o pár kroků dál. :o))





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.