Recenze: SLADKÉ VYKÚPENIE (Jamie McGuire)

Thomas Maddox si získává srdce čtenářek


"Liis sa práve učí, že nie vždy je to o výpočtoch," poznamenal Thomas s úsmevom. "Láska nie je o predpokladoch a vzorcoch správania. Keď príde, nemožno ju kontrolovať."




Jako fanoušek této autorky a hlavně její série The Maddox Brothers jsem si samozřejmě tento díl nemohla nechat ujít. Jediným menším problémem pro mě bylo, že stejně jako díl s Trentonem (Sladké zabudnutie - recenze) je tento ve slovenštině, jelikož české nakladatelství Fortuna Libri se rozhodlo sérii utnout po novele Nádherná svatba (recenze)

Pokud má čtenář zájem i o příběhy Travisových bratrů, musí si je přečíst buďto v originále nebo si jej nechat zaslat ze Slovenska. Jelikož nejsem zdatná angličtinářka, má volba byla jasná a jakmile byla kniha doma, po částech jsem román četla a vychutnávala. 

Styl psaní se opravdu špatně posuzuje, když je překlad slovenský a některá slova pro mě byla záhadou. Ale jinak se mi to četlo opravdu dobře. Kniha je psaná ich-formou z pohledu hlavní hrdinky Liis.

"Prestaň, doparoma! Ľúbí ťa! Ľúbí ťa tak veľmi, že spravila niečo, čo nemala v pláne, len aby ťa zachránila!" 

V tomto díle má čtenář možnost setkat se s Thomasem, na kterého nás autorka nenechá dlouho čekat. Takže téměř na začátku knihy jsem ho měla ve svých spárech. Čím více jsem četla, tím více jsem se dostávala mezi agenty FBI. No, nebylo to přesně to, co jsem očekávala, ale bylo to zajímavé. Rozhodně každého potěší setkání s rodinou, (otec a bratři jsou prostě k pomilování) ale i s bývalou přítelkyní Cami! 
Nic není tak snadné, jak to vypadá a vše se zaplétá do sebe. Mínusem tohoto dílu mi přišlo, že nebylo více dějových linek jako u Sladkého zabudnutie, kde čtenář měl možnost prožívat příběh Trentona a Cami a k tomu se potkávat s Travisem. 

Stiskla som pery. "Nemožem ťa spasit, Thomas."

Hlavní hrdinka Liis je taková zvláštní. Má neobvyklý pohled na lásku a nikdy neměla zlomené srdce. Není to tím, že by nikdy neměla muže, ale tím, že obvykle vše více analyzuje a řídí se rozumem. Nejsem si jistá, jestli mi nepřišla trochu víc podobná Cami tím, že byla ráznější, ale přitom měla svou osobnost.

Thomas je prostě... neuvěřitelný. Autorka dokáže držet úroveň bratrů Maddoxových a přitom vykouzlit jeho osobnost samostatnou a jedinečnou. Samozřejmě, jako každý bratr si i tento získal mé srdce a okouzlil mě. Je to opravdu zodpovědný a velmi profesionální agent FBI, který na své místo dřel a dřít nepřestává. Je své práci oddaný, ale když mu do cesty vstoupí Liis, vše se začne měnit...

Charaktery má autorka propracované. Opravdu obdivuji, jak se jí daří vytvářet Maddoxovic rodinku, která působí velmi osobitým dojmem a přitom má každý muž svou vlastní jedinečnou osobnost, kterou je zvláštní. 

"Sľúbila si, že ostaneš so mnou," povedal. Smutok v jeho očiach bol neznesiteľný.

Neřeší se pouze vztahové komplikace, které mi zde přišly sice opravdové, ale mohly být více kreativní. Myslím, že Thomas by si zasloužil víc, protože ačkoliv byla jeho postava propracovaná a Liis se k ní hodila, tak děj mohl mít něco navíc, jako to bylo v případě předchozích dílů. 

Pro někoho samozřejmě prostředí FBI může být přitažlivé více a pro jiného méně, faktem zůstává, že se děj neodehrává jen mezi agenty, ale autorka jej zasadila i mezi rodinné příslušníky, takže se čtenář cítí více "doma". 

Finále mi přišlo trochu kýčovité. Neočekávané, ale znovu to nepostrádalo originalitu, až to i na mě bylo moc. Ale to byl jediný bod knihy, který mi přímo nesedl. Epilog je zas melancholický a vykouzlil mi na rtech úsměv. :o)

"Nejde len o to, že ťa chcem, Liis. Potrebujem ťa a to sa nezmení." 

Velkou daň na této recenzi a celkovém hodnocení knihy si vybírá fakt, že jsem knihu četla kouskovaně při jiných knihách a ve slovenštině. Kdyby to bylo česky, obávám se, že bych to dokázala zhodnotit lépe a přečíst rychleji. Věřím, že jakmile se k ní vrátím a nebudu mezi čtením dělat přestávky na jiné knihy, užiju si příběh mnohem lépe. 

Tohle dílo rozhodně víc než potěší všechny fanoušky série The Maddox Brothers, u nás známé jako Krásná katastrofa. Myslím, že ti, kdož si tuto sérii oblíbili, budou nadšení. A pokud ji zkusí jiné čtenářky, nevidím důvod, proč by si bratry neoblíbily. Já jsem moc ráda, že mám tento díl skládačky života bratrů Maddoxových v knihovničce a užila jsem si ho. :o)


Knižní obálka: 
Mně se líbí. Je neobvyklá, ale vypovídá o svobodě a svobodomyslný Thomas vždycky byl a bude, stejně jako ostatní bratři, i když pro své ženy jsou schopní překonávat cokoliv.


Zdroj: Chensiina knihovnička


Anotace: 
Pragmatická LIIS LINDYOVÁ agentka FBI. Práci je oddaná telom i dušou, o čom svedčí aj to, že zruší zásnuby a dá sa preložiť zo Chicaga do San Diega. Zbožňuje svoj pracovný stôl a večne hľadí na obrazovku laptopu. Sníva o povýšení a o tom, že si bude potriasať ruku s riaditeľom vždy, keď vyrieši náročný prípad.
Špeciálny agent THOMAS MADDOX je arogantný, prísny a nepozná zľutovanie. Aj preto patrí k najlepším zamestnancom úradu. Jeho úlohou je klepnúť po prstoch najväčším svetovým kriminálnikom. Hoci už zachránil množstvo životov, na jeden akoby nemal dosah. Jeho mladšiemu bratovi Travisovi hrozí, že pôjde do väzenia, lebo sa zaplietol do udalosti, pri ktorej zahynulo niekoľko vysokoškolákov. Travisa môže v tejto situácii zachrániť iba jeho nezvyčajné prepojenie na mafiu. Thomas pre svojho brata vydobyl dohodu, no musí ho presvedčiť, aby sa dal naverbovať do FBI.

Liis a Thomas sa tvária, že sú pár, a odcestujú na sobáš na pláži, kde Travis a Abby znova zložia manželský sľub. Práve tam majú Travisa zasvätiť do svojich plánov. 

Nakladatelství: Fortuna Libri
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Žánr: Literatura světová, Pro ženy, New Adult
Orig. Název: Beatiful Redemption
Ze série. The Maddox Brothers (3.)
Počet stran: 304


Vazba: pevná


Zdroj: Chensiina knihovnička



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.