Projekt Podporujeme české autory - Leden 2017

Může se zdát, že projekt Podporujeme (začínající) české autory se v novém roce trochu zbrzdil, ale nemusíte mít obavu. Máme pro vás připraveno ještě spoustu knih, kterými bychom vás rády inspirovaly. Čekají vás rozhovory i úryvky a v neposlední řadě také soutěže! 

Je mi potěšením vás informovat, že v únoru se dočkáte soutěže o velmi krásnou a kvalitní knihu emotivních povídek, na kterou s Wish nedáme dopustit. Nadchne každého milovníka zvířat a ti, kteří k čtyřnohým mazlíčkům blízko nemají, budou určitě potěšení pravým českým humorem. Tušíte, o jakou knihu si brzy budete moci zasoutěžit? ,o) 



Jelikož je příspěvků méně, sepsala jsem tento článek trochu jinak, než jste zvyklí, ale věřím, že se s tím společně popereme. :o) 


Jako první v roce 2017 vyšla recenze na velmi kreativní a osobitou básnickou sbírku ...A VÍTR CHYTIT ZA PAČESY, kterou vytvořil Al Da Bianco a ilustrátorkou mu byla Věra Zoe Bílá. Právě díky této holčičce, která namalovala ty krásné kresby, je kniha opravdu originální. Děti prostě dokáží vyzdvihnout umění. :o)



Připravily jsme si pro vás knižní výzvu na Podporu českých autorů, ve které se můžete vyřádit podle libosti. Kdopak se přidá a bude číst s námi? :o) KNIŽNÍ VÝZVA 2017 PROJEKTU PODPORUJEME ČESKÉ AUTORY!




POPLACH V TABULKOVĚ od Veroniky Matysové je naučná a zábavná pohádka, která osloví zejména čtenáře základních škol, kteří už se začali učit chemii. Dílo je totiž plné chemických prvků! :o)



Máme opravdu ohromnou radost, že se Výběrová řízení daří a recenzenti, kteří s námi spolupracují, touží podporovat české autory jako my. Fantasy román NĚCO SI PŘEJ od Terezy Barvíkové díky našemu výběrovému řízení získal druhou recenzi od recenzentky Terezy z blogu Tereza Bibliotheca, které tímto děkujeme za podporu a těšíme se na další spolupráci. :o) 
Tereza se rozhodla, že náš projekt podpoří tím, že dílo vyšle do světa. Vybrala totiž novou recenzentku a tak autorka bude mít za jeden recenzní výtisk, který mi zaslala, již třetí recenzi. 
Román byl do našeho výběrového řízení zařazen se souhlasem autorky.
Doufáme, že tento náš nápad vnímáte jako další možnost, jak podpořit české autory a my děkujeme všem, kteří stejně jako my do toho vkládají vlastní finance a zasílají recenzní výtisky dál a pomáhají... Vážíme si toho! :o)



Tentokrát můžeme inspirovat k četbě i maminky, které mají problémy s uspáváním svých ratolestí. Sbírka uspávacích říkanek SPLÉTAČ SNŮ od Šárky Pospíšilové obsahuje nejen několik básniček pro malé i velké, ale i originální kresby.



Dominik Barvínek sepsal fantasy trilogii, jejíž první díl s názvem TAJEMSTVÍ PRASTARÝCH MÁGŮ jsem recenzovala. Putování bylo zajímavé, plné bytostí, které byste ve světě Do říše věčnosti možná ani neočekávali. 



Wish recenzovala dílo Ze života blbky a nyní máte možnost přečíst si rozhovor s autorkou tohoto románu. JANA NOVÁKOVÁ: "Chtěla jsem rozčílit nedočkavé čtenáře."



Leden uzavírá nová spolupráce s autorkou Gabrielou Rinth, která pomocí Startovače vydala svou první knihu KŘÍDLA. Andělskou fantasy mám již přečtenou a brzy vás čeká recenze! :o) 



Projekt tedy pokračuje i v tomto roce a chcete-li se k nám připojit, jsme nejen na blogu Podporujeme české autory, ale také na Fb Podporujeme české autory nebo pod #Podporujemečeskéautory. Své články nebo příspěvky ohledně českých autorů můžete přidávat také v naší skupiny Čteme české knihy. Na společném instagramu Svět mezi řádky se objevují fotografie knih, které právě čteme a mezi nimi samozřejmě najdete i ty české. :o) 



Zaujala vás nějaká lednová kniha z našeho projektu?
Čtete rádi české autory?
Kdopak se těší na soutěž? ,o)


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.