Recenze: CO VYPRÁVĚLA HOUPACÍ SÍŤ (Jiří Šandera)

Jedinečná vyprávění houpací sítě...



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Jiří Šandera
Jiří Šandera (Fb)


Chci zakoupit knížku Co vyprávěla houpací síť


Hned na první pohled vypadá jako precizní a kvalitní dílo, stejně jako ostatní recenzní výtisky od nakladatelství Jiří Šandera. Je vidět, že si na knihách opravdu zakládají. 

Musím uznat, že i mě samotnou tato pohádková kniha překvapila svým zpracováním. Autor se skutečně snaží dětem velmi vyjít vstříc a vžít se do nich, aby dokázal psát i o maličkostech, které dělají Co vyprávěla houpací síť opravdu jedinečnou. 





Styl vyprávění je velmi lehký, pozitivní a čtivý. Zajímavě jsou líčené i věci, které my dospělí vidíme šedě, ale pro děti je autor dokázal sepsat opravdu barvitě a lákavě. Atmosféra pohádkového světa se mu povedla a nejen mého syna, ale i mě dokázal svými neobvyklými příběhy zaujmout. Jak jsem již psala, tak právě ty maličkosti, které neopomenul, vyzdvihují celé dílo na něco neobyčejného. 



O čem vlastně ta houpací síť vypraví? Čeká vás dvanáct nápaditých pohoupání, jak informuje obsah, tedy dvanáct originálních a duchaplných povídek o rostlinkách a životě kolem nich, na které po přečtení už dítko nebude nahlížet stejně. Ta atmosféra, kterou Jiří Šandera vytvořil, velmi pozitivně ovlivňuje celou knihu a samotná neobvyklá dobrodružství rostlin jen podtrhuje a dodává jim kouzlo. 

Dalším precizním detailem jsou nejen krásné ilustrace Petra Lorence, ale také barevně zvýrazněná slova, která přilákají na první pohled a zpříjemní čtivo malým čtenářům. Kresby jsou na každé stránce a dílo tak působí vesele a přívětivě.


  


Na mě udělalo velký dojem, že i obyčejné věci dokázal sepsat s nadsázkou tak, aby děti zaujaly. Vyhnout se přitom i těm miniaturním násilnostem, kdy třeba pták rozklove hrozen, ale naopak dílo pojal způsobem, který je nenásilný, poklidný a ukazuje krásně koloběh života. 

Nemyslím si, že by se našlo něco, co by čtenářům mohlo vadit nebo jim naopak chybělo. Vše je skvěle popsané, tak lákavě a důmyslně, že si děti vyprávění velmi snadno představí.




Komu bych knihu doporučila? Kluci i holčičky si podle mého dílo opravdu oblíbí, protože vypovídá o spoustě věcech a hlavně to líčení příběhů je úžasné. Věřím, že kniha pohádka zaujme každého malého čtenáře a dokonce i ty velké. :o)


  


Knižní obálka: 
Veselá a lákavá. Vypovídá o tom, co se bude dít a rozhodně zaujme. 




Anotace: 
Volné pokračování oblíbených POHÁDEK Z KOUZELNÉ ZAHRADY zavádí malé čtenáře opět do zahrady, ve které rostliny prožívají se svými kamarády Juráškem a Kačenkou jedno dobrodružství za druhým. Rostlinky tentokrát pořádají volbu královny krásy, závodí v kutálení či přemýšlí, jak se zbavit náramně pracovitého krtka. Dozvíte se, proč jsou švestky modrofialové, proč nemohl pan Ořech usnout nebo jak petrželka Modřinka vytrestala zlého kluka Darmodupa. Těší se na vás pan Skleník, pan Trávník, moudrý děda Křen, hrášek Kulička, salát Posmíšek, zajíc Mlsoun, švestička Karlička, teta Cuketa, pažitka Jitka, třešinka, pískoviště, zahradní cestička a nejvíc, úplně nejvíc houpací síť, která o tom všem znamenitě vypráví!

Nakladatelství: Jiří Šandera
Rok vydání: 2014
Žánr: Pohádky, Pro děti a mládež
Ilustrátor: Petr Lorenc
Počet stran: 72
Vazba: pevná



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.